reclama autocenter

În această iarnă, numărul persoanelor din categoriile de risc care au primit vaccinul antigripal este de 66.035 în județul Neamț. Este un număr record, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când au fost imunizate aproape 41.800 de persoane.

Vaccinarea antigripală se adresează în primul rând persoanelor din grupele de risc: bolnavii cronic, celor de peste 65 de ani, copiilor și bătrânilor instituționalizați, gravidelor și personalului medical. Imunizarea este gratuită, se face în spitale sau la medicul de familie și în acest moment mai există 32.435 doze de vaccin în județ, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Autoritățile sanitare au decis să permită și altor persoane, care nu sunt în grupele de risc, să se poată vaccina gratuit: „Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație”, a declarat ieri Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

C.I.

Articolul precedentSpital Târgu Neamţ: ”Bătaie” mare pentru cele cinci posturi de asistenţi medicali
Articolul următorAcțiune de amploare a poliției pentru prinderea unor hoți de cablu telefonic, prejudiciul – peste 12.000 de euro