pietricica turism

Ziua de duminică, 14 februarie, a fost una tristă pentru paramedicii SMURD, chemaţi să ajute nu mai puţin de trei bărbaţi, pentru care nu se mai putea face nimic.

ambulanta SMURDLa ora 10:20, echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă s-a deplasat pe strada Progresului din municipiul Piatra Neamţ. Echipajul a constatat că un bărbat, în vârstă de 51 de ani, aflat în dormitorul locuinţei sale, era decedat”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „La ora 11:56, echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă s-a deplasat în comuna Săvineşti. Echipajul a constatat că un bărbat, în vârstă de 67 de ani, aflat în dormitorul locuinţei sale, era decedat. La ora 15:17, echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi echipajul de descarcerare s-au deplasat pe strada Mărăţei din municipiul Piatra Neamţ. Pompierii au deblocat uşa unui apartament şi au constatat că proprietarul, în vârstă de 70 de ani, era decedat în dormitor”.

În toată ziua de 14 februarie, paramedicii au avut 9 misiuni, din care 6 pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme (patru produse prin cădere şi două urmare a unor agresiuni). Într-un alt caz, ambulanţa a fost întoarsă din drum, pentru că nu mai era necesară intervenţia, iar un alt echipaj s-a dus la o solicitare, care s-a dovedit o alarmă falsă – opera cuiva care probabil a vrut să facă o glumă de Valentine’s Day.

C. MIRCEA