pietricica turism

La primele ore ale dimineții, luni, 15 februarie, aproximativ 50 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra-Neamț au ieșit pe holurile din Policlinică, pentru a-l susține pe managerul instituției. Asta, cu doar o oră înainte de a avea loc, la Consiliul Județean, ședința Consiliului de Administrație (CA) al SJU. Personalul medical a ieșit pentru a patra oară, în doar câteva zile, pentru a susține aceleași doleanțe. Toți cei aflați astăzi în Policlinică s-au declarat nemulțumiți de intențiile exprimate ale Emiliei Arcan, președintele CJ Neamț, de a-l demite pe dr. Ioan Lazăr, managerul spitalului.

protestSperăm ca măcar în al doisprezecelea ceas, cei care sunt la putere să ne înțeleagă și pe noi. Interesele meschine pe care le au o mână de oameni nu reprezintă dorințele medicilor și asistenților din Spitalul Județean”, a declarat unul dintre asistenții spitalului.

În timp ce oamenii își spuneau păsurile, la Consiliul Județean se pregătea prezentarea raportului întocmit de comisia care a verificat aspecte din activitatea managerială a SJU Neamț. Ședința Consiliului de Administrație a ținut aproximativ o oră și jumătate, unde, după darea de seamă legată de aspectele din raport, a urmat punctul de vedere al dr. Lazăr. La sfârșitul unei întâlniri presărate cu discuțiile aprinse, Dan Vasile Constantin, membru în CA al SJU Neamț, a declarat pentru Mesagerul de Neamț că, deocamdată, nu s-a ajuns la o concluzie. „Am prezentat raportul comisiei instituite prin dispoziția președintelui Consiliului Județean. Am cerut un punct de vedere de la managementul instituției. În momentul în care vom avea un punct de vedere, ne vom reîntâlni și vom lua o decizie. Nu vă pot spune nimic despre raport. Raportul acesta cuprinde răspunsuri la obiectivele stabilite prin tematica de control. Momentul în care vom ști, ne vom reîntâlni și vom da, vom face publice toate…”, a precizat Dan Vasile Constantin, adăugând că raportul va fi prezentat, firesc și ierarhic, și Emiliei Arcan, urmând ca, după sau între timp, Consiliul de Administrație al spitalului să analizeze dacă echipa managerială a respectat indicatorii de performanță.

Reporter: Va fi o nouă întâlnire?

Dan Vasile Constantin: „Nu vi se pare corect? Pentru că de acest raport n-a știut nimeni. L-am primit cu câteva minute înainte de a intra (în ședința de CA – n.red.). L-am citit și îl vom prezenta și doamnei președinte și așteptăm răpunsurile venite de la comitetul director, pentru că sunt probleme care țin de managementul intern al acestei instituții. În același timp, Consiliul de Administrație, în baza prerogativelor legale, își va face datoria și va analiza indicatorii de performanță care sunt asumați prin contractul de management. Ceea ce are dreptul să facă Consiliul Județean va face și probabil că ne vom reîntâlni. Da?”.

Da!

(M.T.)