0:00

Serviciul Județean al Poliției Transporturi din cadrul IPJ Neamț are, din septembrie anul trecut și un Post de Poliție Navală pe Lacul Izvorul Muntelui din Bicaz. Acesta are ponton propriu, ambarcațiune cu motor și o cameră cu termoviziune foarte utilă în special pentru prinderea braconierilor în perioada de prohibiție.

Trei ambarcațiuni și 28 plase filament confiscate pe Lacul Izvorul Muntelui din Bicaz de Poliția Navală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAnul trecut, potrivit informațiilor furnizate de comisarul șef Narcis Benchici, șeful acestui serviciu, au fost soluționate 16 dosare penale și au fost efectuate 4 prinderi în flagrant. A crescut valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate pe acest segment, 17.400 de lei este valoarea totală a amenzilor aplicate. Trei ambarcațiuni, dintre care una cu motor de 5 cai, au fost confiscate, dar și 28 de plase filament cu o lungime de 1050 de metri.

„Braconajul piscicol este în scădere. Având în vedere buna colaborare cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz, din 2020 avem și condamnări pentru infracțiuni pe acest segment. În cadrul acțiunilor noastre am găsit și cinci construcții neautorizate amplasate în zona luciului de apă de la Bicaz. Din cele trei ambarcațiuni confiscate numai una era cu motor, dar, în general, braconierii folosesc în infracțiuni așa –zisele căule, fără motor, pentru a nu produce zgomot și pentru a nu fi depistați”, a precizat comisarul șef Narcis Benchici, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată astăzi la Colegiul Gheorghe Cartianu din Piatra Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentCOD GALBEN Viscol în zona de munte a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava
Articolul următorPeste 4000 de nemțeni infectați cu noul coronavirus în ultimele 14 zile
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.