Peste 4000 de nemțeni infectați cu noul coronavirus în ultimele 14 zile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn nou record negativ a fost marcat astăzi, 28 ianuarie, în județul Neamț, cel mai mare număr de infectări în interval de două săptămâni, de la începutul pandemiei COVID 19, mai exact 4.256 de nemțeni.

Rata de infectare la nivelul județului este 7,54. Piatra Neamț a trecut deja de 14 la mie, iar alte patru localități, Dumbrava Roșie, Pângărați, Alexandru cel Bun și Târgu Neamț au peste 11 dintr-o mie de locuitori bolnavi de noul coronavirus.

Doar în 19 comune din Neamț rata de infectare nu depășește 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Cel mai bine stă din acest punct de vedere comuna Stănița unde au fost doar 2 cazuri și incidența este sub 1 la mie.

La nivel național, Grupul de Comunicare Strategică al MAI, a raportat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 31.724 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 41 mai mult decât în ziua anterioară. 3.201 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

60 de pacienți infectați au decedat, 33 de bărbați și 27 femei, unul dintre decese este anterior intervalului de referință.

Angela Croitoru

Articolul precedentTrei ambarcațiuni și 28 plase filament confiscate pe Lacul Izvorul Muntelui din Bicaz de Poliția Navală
Articolul următorPiatra Neamț. Doi tineri arestați pentru mai multe furturi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.