Trei adolescenți, instituționalizați la Centrul ”Sancta Maria” din Piatra-Neamț, au cam pus pe jar personalul și poliția, pentru că și în această perioadă de restricții impuse prin starea de urgență, se manifestă cum doresc ei și pleacă în oraș de câte ori au chef. Sâmbătă seara, Mirel Nicolae Lefter (17 ani), Ioan Mădălin Turcu (15 ani) și Vasile Andrei Moisă (17 ani) au plecat în oraș, fără a avea bilet de voie. S-au întors duminică și când personalul se pregătea să-i cazeze într-un spațiu special amenajat pentru izolare, au fugit din nou. Tot duminică, 29 martie, în jurul orei 21, au fost aduși din nou la centru de către polițiștii care-i căutau și i-au găsit pe strada Codrului din Piatra-Neamț.

Au fost cazați într-o aripă a unui pavilion, unde există baie separată, astfel încât să nu intre în contact cu alți copii din centru”, a declarat Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț.

Izolarea din centru este, însă, o măsură care ține și de bunul simț al adolescenților. Personalul nu are dreptul să-i încuie sau să pună gratii la geamuri. Poate, însă, vor înțelege că țara este în epidemie și nu au voie să se plimbe pe unde doresc ei, cu riscul de a se îmbolnăvi și de a duce virusul în instituție. Mai ales că au fost amendați cu 2500 de lei fiecare.

C.M.