Amenzile aplicate celor care încalcă diferitele ordonanţe militare aflate în vigoare se tot adună, dar rămâne întrebarea dacă acestea sunt şi achitate. Conform informării oferite de Prefectura Neamţ astăzi, 30 martie, de la precedentul comunicat au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 445.500 de lei.

„În ultimele 24 de ore, peste 240 de polițiști, jandarmi, efective ale poliției locale și militari au acționat în sistem integrat pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării. În acest context, forțele de ordine au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 2.571 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare. Ca urmare a nerespectării restricțiilor de autoizolare, o persoană a fost transferată sub pază la centrul de carantină. În acest sens, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în cuantum de 23.500 de lei. Totodată, 139 de societăți comerciale au fost supuse controalelor în vederea verificării respectării restricțiilor instituite pe perioada stării de urgență, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.500 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 1/1999. La nivelul județului Neamț, în cadrul activităților desfășurate pentru punerea în aplicare a măsurilor privind restricționarea circulației, au fost aplicate de forțele de ordine 110 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 2 și 3, în cuantum de peste 411.500 de lei”, precizează sursa citată.

În rest, „conform raportării primite de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, la data de 30.03.2020 sunt 250 de persoane aflate în carantină, 116 persoane ieșite din carantină, 3.162 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, 1.966 persoane ieșite din izolare”, mai precizează Prefectura Neamţ. (M.C.)

Articolul precedentTrei adolescenți fugiți dintr-un centru – recuperați, amendați și plasați în izolare
Articolul următorDr. Raed Arafat: Medicii și managerul spitalului răspund penal dacă refuză internarea pacientului netestat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.