pensii neamt220 de pensionari vor pleca la tratament balnear, pentru două săptămâni, în stațiunile aflate în contract cu Casa Națională de Pensii.

Pentru cea de-a cincisprezecea serie, ce va avea intrare în staţiuni perioada 28 – 30 septembrie.2015, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ va distribui biletele repartizate prin aplicaţie informatică, celor care au solicitat plecarea în staţiune în prima jumătate a lunii septembrie 2015, cu condiţia ca staţiunile pentru care au solicitat tratament balnear să fie dintre cele alocate pentru repartizare.

Beneficiarii vor fi înştiinţaţi telefonic despre repartizarea biletului de tratament, lista cererilor aprobate putând fi vizualizată şi la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ – din Piatra Neamţ şi Roman, cât şi pe pagina de internet a instituţiei www.pensiineamt.ro. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar preţul maxim pe bilet de tratament balnear este de 1.388 lei – pentru unităţi de cazare la categoria 2 stele, şi 1.452 lei – pentru unităţi de cazare la categoria 3 stele.

Pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului. La momentul eliberării biletului, solicitantul trebuie să prezinte şi un bilet de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate (în copie, dar cu prezentarea originalului). Având în vedere că serviciul oferit – tratament balnear şi recuperare a capacităţii de muncă – este un serviciu medical, la momentul prezentării în staţiunea balneară beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate, activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia.

Biletele de tratament balnear se acordă individual, în cursul unui an calendaristic fiind eliberat un singur bilet de tratament balnear aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

Pentru primele paisprezece serii ale anului 2015 au fost distribuite 4053 bilete de tratament balnear, fiind înregistrate la această dată 7672 cereri de acordare bilet de tratament balnear. Alocarea automată şi eliberarea biletelor pentru seria următoare, ce are ca date de intrare zilele de 14 – 16 octombrie 2015, va fi realizată numai după închiderea acestei serii, respectiv după data de 30 septembrie 2015.

Articolul precedentACTUALIZARE Crima de la Roman: Surpriză cât casa în apartamentul soţilor Zaharia!
Articolul următorNegocieri blocate între sindicatele din educaţie şi Guvern
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.