plosca sliProfesorii par resemnați după ce negocierile dintre sindicatele din învățământ și Guvern, care au avut loc marţi, 15 septembrie, în prezența premierului Victor Ponta, s-au “scufundat”. Potrivit președintelui Federației Sindicatului Liber din Învățământ Neamț, Gabriel Ploscă, nu s-a ajuns la un acord, deoarece Guvernul a propus mai puțin decât au cerut sindicaliștii.

Noi am cerut o majorare salarială de 10%, de la 1 octombrie, iar Guvernul a vrut ca această creștere să fie făcută de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, în condițiile în care intră în vigoare înainte de acestă dată Legea salarizării. Și dacă nu intră? Adică, noi încercăm să negociem pe ceva concret, nu pe ceva ce ar putea fi. S-a mai propus, în cazul în care nu se poate o creștere salarială în octombrie, să se facă o majorare în ianuarie 2016, cu 20%-25%. Totodată, am cerut ca profesorul să aibă statut de autoritate publică. Nu se renunță la negociere.

Joi, 17 septembrie, reprezentanții Consiliului Național al Liderilor vor decide dacă acceptă sau nu propunerea Guvernului. Pe de altă parte, cei mai mulți dintre profesori sunt resemnați și spun că aceste negocieri nu vor fi în favoarea lor deoarece acestea trebuiau să se încheie înainte de începutul anului școlar. (M. TEODOROF)

Articolul precedentTratament balnear în stațiuni pentru 220 de pensionari
Articolul următorNumăr unic ANAF pentru asistenţa telefonică a contribuabililor: 0314.039.160
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.