ACTUALIZARE Crima de la Roman: Surpriză cât casa în apartamentul soţilor Zaharia!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 2: Reluarea cercetărilor în garsoniera soţilor Zaharia a scos la iveală câteva surprize. În primul rând, au fost găsite hainele lui Gheorghe Zaharia, abia spălate – probabil cele cu care era îmbrăcat când a fost ucis, şi o mulţime de prosoape şi cârpe, spălate şi ele. Deşi, iniţial, garsoniera nu arăta deloc ca fiind scena unei crime, acum se conturează ipoteza că acolo a fost comis omorul, iar Ana Zaharia a spălat, meticulos, urmele de sânge, şi apoi a împrăştiat peste tot peturi şi cutii, pentru a da impresia de dezordine. Altă surpriză a fost descoperirea sumei de 60.000 de lei, bani foarte mulţi pentru doi pensionari. Se poate ca tocmai banii să fi tensionat relaţiile dintre soţi, mai ales că femeia i-a obţinut din vânzarea unei proprietăţi care nu-i aparţinea în totalitate, minţind că este singura moştenitoare. Cum procesul s-a redeschis, posibilitatea de a pierde o parte din câştigul necuvenit era din ce în ce mai clară şi se poate ca şi pe acest fond să fi intervenit discuţii între soţi. În condiţiile în care profesoara refuză să coopereze, probabil că ancheta va fi de durată dar, până la urmă, cu toată curăţenia, tot vor fi găsite probe care să certifice dacă garsoniera a fost locul crimei.

ACTUALIZARE 1: Tribunalul Neamţ a decis s-o aresteze preventiv, pentru 30 de zile, pe Ana Zaharia, acuzată de uciderea şi tranşarea soţului ei. Femeia a spus aceeaşi poveste şi în faţa instanţei: că mergea cu autocarul, a adormit şi s-a trezit cu pachetele, în care se afla cadavrul, la picioare. Declaraţiile ei sunt contrazise de imaginile surprinse de camerele de supraveghere din autogară, pe care se vede clar cum a urcat în autocar, deloc adormită, cărând cu greu pachetele cu bucăţile de cadavru. Stupefiată de decizia instanţei, Ana Zaharia a contestat măsura arestului preventiv pe loc, imediat ce-a aflat-o. Contestaţia se va judeca la Bacău, dar este foarte puţin probabil ca magistraţii de la instanţa superioară să lase în libertate o persoană acuzată de omor prin cruzimi şi de profanare de cadavre.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Ana Zaharia, profesoara prinsă de poliţişti când încerca să scape de cadavrul tranşat al soţului ei, continuă să susţină că nu ştie ce s-a întâmplat. Nu doar că nu a suflat un cuvânt despre motivele care au dus-o spre crimă sau despre felul în care s-au întâmplat lucrurile, dar vorbeşte despre orice altceva, numai despre soţul ei nu. În ciuda atitudinii sale, procurorul de caz a trimis-o, astăzi, 16 septembrie, în faţa instanţei, cu propunere de arestare, sub trei capete de acuzare.

„La prima vedere, pe capul victimei nu păreau să existe decât nişte echimoze, dar la necropsie s-au găsit trei infiltrate sangvine cerebrale, urmare a unor loviri active, deci cel mai probabil i-a dat cu ceva în cap şi pe urmă l-a tranşat”, a declarat procurorul Stelian Olteanu.

ACTUALIZARE Crima de la Roman: Surpriză cât casa în apartamentul soţilor Zaharia!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Aici locuiau soţii Zaharia

„Am încadrat-o la omor calificat, omor prin cruzimi şi profanare de cadavre, şi probabil că săptămâna viitoare o voi trimite la expertiză medico-legală psihiatrică”.

Ana Zaharia nu are în antecedente decât o amendă de 1.500 de lei pentru fals în declaraţii. Ea şi-a vândut o proprietate din comuna Horia fără să-i anunţe pe ceilalţi doi moştenitori şi susţinând, senină, că este singura proprietară. Până la urmă s-a aflat adevărul, dosarul de succesiune s-a redeschis şi – culmea ironiei – astăzi avea termen de judecată la Curtea de Apel Bacău. Numai că pionul principal, care a încurcat toate iţele, a lipsit. Extrem de motivat. Tocmai i se decidea soarta la Tribunalul Neamţ. (C. MIRCEA)

ACTUALIZARE Crima de la Roman: Surpriză cât casa în apartamentul soţilor Zaharia!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentÎl folosim cu toţii: azi împlineşte 180 de ani!
Articolul următorTratament balnear în stațiuni pentru 220 de pensionari
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.