reclama autocenter

cj exterior 01

* considerând, probabil, că situația actuală este cea normală, consilierii PSD, PDL și cei de la PP-DD nu au venit la ședința de sâmbătă, care nu s-a putut ține din lipsă de cvorum

Situația generată de bulibășeala interesată de la Troleibuzul SA, care a renunțat la traseele primite cadou din partea consilierilor județeni, tinde să capete aspecte care frizează ridicolul. În încercarea de a lua act de renunțarea la trasee, executivul a convocat o şedință extraordinară  a Consiliului Județean pentru sâmbătă, 18 ianuarie, la ora 9. Aici ar fi trebuit abrogată vechea hotărâre care atribuia traseele și apoi trebuia să se ia o hotărâre cu privire la ce se va întâmpla cu aceste trasee.

Considerând, probabil, că situația actuală este cea normală, consilierii PSD, PDL și cei de la PP-DD nu au venit la ședință, care nu s-a putut ține din lipsă de cvorum.

Trebuie reamintit că la propunerea unor consilieri PDL s-au atribuit traseele către Troleibuzul, că un consilier din grupul lor a fost vioara întâi în încheierea contractului penal dintre Troleibuzul și Transmoldavia și că același consilier s-a agitat să păstreze situația de fapt de acum, cu operatori incerți și aflați în afara legii.

„E treaba lor, dacă nu au venit la ședință”

Președintele Culița Tarâța a ținut să menționeze că, deși ceea ce fac consilierii PSD, PDL și PP-DD nu vine decât în detrimentul populației, până la urma legea va fi respectata, iar traseele care au rămas neatribuite se vor atribui prin licitație electronica, așa cum prevăd normativele în vigoare la capitolul transport public județean.

culita tarata 03

”Vreau să profit de faptul că în sală este prezentă toata presă și să vă spun că ceea ce se întâmplă nu e tocmai corect și legal. În data de 16.01.2013 prin hotărâre de Consiliu Județean, trei trasee au fost atribuite direct societății Troleibuzul cu aprobarea studiului de oportunitate pentru cele 3 trasee pentru că cei de la Troleibuzul au spus că le pot opera. La 25.11.2013, plenul Consiliului Județean a adoptat HCJ 185 privind unele măsuri referitoare la serviciul public de transport prin care se modifică numarul de trasee, de la trei la 15 și s-a depus și studiul de oportunitate aferent. La intrarea în vigoare a noului program de transport, Troleibuzul a asigurat că va efectua traseele. La 07.01.2014, Troleibuzul renunță la 13 trasee pe motiv că nu are mijloacele necesare și nu depune un nou studiu de oportunitate. La 17.01.2014, ARR, prin adresa nr. 168 ne-a anunțat că Troleibuzul nu a ridicat niciuna din cele 15 licențe. Actul de renunțare este implicit pentru cele 15 trasee, ca să înțeleagă unii că realitatea e una: când nu se ridica licențele, traseele devin disponibile și atribuirea se face electronic. În calitate de președinte al Consiliului Județean am obligația legală să fac adresă către CNMSI pentru a scoate la licitație toate traseele la care Troleibuzul a renunțat, altfel intru în culpă și mă solidarizez cu cei care au interese pentru acele trasee. La 30.12.2013, un coleg a insistat să atribuim traseele unei alte firme, printr-un fals grosolan. De o lună de zile nu avem operator legal de transport. Dacă se întâmpla vreun accident sau doamne ferește altceva… aceste lucruri nu sunt normale. E treaba lor, a consilierilor dacă nu au venit la ședință. Eu îmi fac datoria legală chiar dacă se încearcă o noua atribuire a traseelor prin dedesubturi. Nu! Licitația se va face electronic. Conform legii 215, în caz de forță majora, convocarea Consiliului Județean se poate face de îndată. Ca să nu mai comenteze fel de fel de indivizi, interesați de anumite trasee. Legea e una pentru toată lumea”, a spus președintele Culița Tarâța consilierilor PNL și UNPR prezenți în sala.

cj 2013 05

”Traseele trebuie scoase la licitație”

Cristian Șerban, președintele Asociației Județene a Operatorilor Nemțeni de Transport Rutier, are o părere asemănătoare: ”Traseele trebuie scoase la licitație. Angajații de la Consiliul Județean trebuie să rezolve cât mai rapid problema, trebuie să găsească o soluție ca traseele să fie operate de o firmă autorizată. Hotărârea de atribuire a plecat din Consiliul Județean, ștampilată, parafată, renunțarea la trasee a venit la Consiliul Județean, aici trebuie găsită soluția legală. În privința situației actuale, din punctul meu de vedere, nici un transportator autorizat nu-și poate asuma o răspundere penală. Cine face asta, are curaj”.

O încercare de a se ocoli licitația pe trasee vine pe filiera ADI Urbtrans, care vine cu propunerea ca să primească ea traseele – înclusiv dreptul de a încasa niște bani pe fiecare mașină zilnic – urmând să le dea la… Troleibuzul, care a renunțat la ele sau să găsească altă soluție de operare.

Irina CĂLIN

Articolul precedentInfecții gratuite de la saloanele de înfrumusețare
Articolul următor„STOP cancerului de col uterin!”

1 COMENTARIU

  1. Consilierii de la PSD, PDL si PPDD au fost convocati conform prevederilor legale sau cand i se scoala unuia pune secretara sa convoace sedinte de dragul de a mima ” interes pt problemele cetatenilor” ?
    Dl Tarate mai bine s-ar aseza la „masa negocierilor” cu cei pe care ii acuza de toate belelele , sa mai lase de la el si sa gaseasca o cale prin care sa actioneze toti din CJ in interesul cetatenilor, in primul rand. Altfel , sa nu se mai astepte sa mai pupe vreodata votul nemtenilor cand va mai candida pt vreo functie importanta.
    Dl Tarate vorbeste mult si nu se vad fapte. Mai e unul la Cotroceni care mereu da vina pe altii iar seful CJ Neamt parca ii seamana cam mult.

Comments are closed.