0:00

Verificările efectuate în trafic de oamenii legii au dus la descoperirera mai multor transporturi de material lemnos ce nu erau în regulă. Firmele în culpă au pierdut marfa ilicită, dar paguba a fost sporită după ce s-a dispus și confiscarea contravalorii.

Acțiunea a avut loc timp de o săptămână, în perioada 9-15 ianuarie 2023, când au intervenit polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol al IPJ Neamț, urmărindu-se verificarea legalității transporturilor de materiale lemnoase și respectarea legalității provenienței materialului lemnos deținut de agenții economici de profil.

Transporturi frauduloase de lemn, pagubă de proporții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiS-au efectuat verificări la 5 operatori economici, aplicându-se 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  28.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Totodată, polițiștii au verificat 34 de autoutilitare care efectuau transport de material lemnos.

“În urma abaterilor constatate, polițiștii au dispus confiscarea fizică a volumului de  aproximativ 15 de metri cubi material lemnos și confiscarea valorică a volumului de aproximativ 164 de metri cubi material lemnos, în valoare de peste 58.000 de lei“, anunță Poliția Neamț.

(G. S.)

Articolul precedentGrav accident casnic la Mărgineni
Articolul următorVIDEO. Îndrăgostit răzbunător amendat cu 2.000 de lei pentru mesaje obscene
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.