0:00

Transportul în comun mai scump de la 1 aprilie în Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUnul dintre proiectele de joi, 31 martie, pe care sunt chemaţi să le discute şi aprobe consilierii locali din Piatra Neamţ este cel privind modificarea tarifului de călătorie la transportul în comun, de la 2,5 la 3 lei, începând  de la 1 aprilie.

Cererea vine de la ADI Urbtrans în numele operatorilor privaţi şi a SC Troleibuzul SA. Aceştia cer majorarea tarifului de călătorie cu 20%, motivat de creşterea preţurilor la carburanţi, la reparaţii şi întreţinerea mijloacelor de transport în comun, a utilităţilor, a poliţelor RCA şi CASCO şi a cheltuielilor salariale.

Un bilet pentru toate cele 4 rute va ajunge la 12 lei/zi, iar abonamentele ar urma să aibă o valoare lunară de 96 de lei (pentru o singură linie) şi 150 de lei (pentru toate liniile inclusiv sâmbăta şi duminica). Majorarea vizează, bineînţeles, şi valoarea biletului suprataxă (amenda) pentru cei prinşi fără bilet, (deşi nu prea am mai văzut controlori prin microbuze!) la 50 de lei.

Ultima scumpire, de 25%, a fost în noiembrie 2018, când preţul biletului de călătorie a ajuns la 2,5 lei.

Angela Croitoru

Articolul precedentSimularea bacalaureatului – 3.827 de liceeni din Neamț în proba scrisă la română
Articolul următorAutoturism hybrid de 35.000 de euro pentru angajații CJ Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.