0:00

Autoturism hybrid de 35.000 de euro pentru angajații CJ Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConsiliul Județean Neamț va achiziționa un automobil nou prin Programul Rabla, pentru „optimizarea mobilității angajaților instituției, atât în interiorul județului cât și în afara lui”, dar și pentru modernizarea parcului auto. Pentru a răspunde și cerințelor legate de poluare, autoturismul va fi unul hybrid, „nepoluant și eficient din punct de vedere energetic”, potrivit referatului din spatele proiectului.

Un alt aspect pozitiv inclus în referat, la capitolul necesități, este reducerea cheltuielilor legate de consumul de combustibil, reparațiile și întreținerea autovehiculelor.

CJ Neamț are un ecobonus la achiziționarea unui astfel de autoturism, în valoare de 3.000 de lei, dar și o primă de casare de 9.000 de lei pentru două autoturisme vechi casate. Diferența, de aproximativ 163.000 de lei (32.600 euro), va fi suportată din bugetul județului, până la suma maximă admisă adică contravaloarea în lei a sumei de 35.000 de euro, inclusiv TVA.

Un autoturism Toyota Yaris Hybrid precum cel din fotografie are un preț începând de la 16. 625 de euro, cam jumătate din suma de care dispune executivul județului.

A.C.

Articolul precedentTransportul în comun mai scump de la 1 aprilie în Piatra Neamţ
Articolul următorBacău: Avion prăbușit în pădurea Buhoci
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.