0:00

Actualizare:  Căutările au fost oprite aseară, în jurul orei 20,30, din cauza vizibilităţii reduse şi a informaţiilor precare. Potrivit maiorului Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, acestea vor fi reluate în momentul în care vor apărea informaţii noi.

Elicopterul SMURD Iaşi a survolat pădurea Buhoci până la lăsarea întunericului, întorcându-se la bază, pentru că vizibilitatea redusă nu mai permitea continuarea activităţii.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat aseară că nici un avion al ministerului nu a fost dat dispărut, cel mai probabil acesta este unul particular.

43 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei Interne din ISU, Jandarmerie, şi poliţie, alături de salvamontişti au participat la căutările de ieri, după ce un avion de mici dimensiuni a fost dat dispărut, în timp ce zbura pe deasupra pădurii Buhoci din Bacău.

Actualizare: „În pădurea Buhoci au plecat 4 echipaje de căutare de la noi, Detașamentul de Pompieri Bacău, primul echipaj a ajuns deja în zonă. Aria de acoperire pentru căutări este foarte mare, pentru că noi avem în acest moment doar locația de unde s-a pierdut contactul, nu știm exact unde s-a prăbușit. Concomitent au fost anunțați și vor trimite echipaje în zonă, poliția, jandarmii, salvamontul și am luat legătura și cu elicopterul Smurd în cazul în care va fi necesară intervenția lor. Forțele se suplimentează pe parcursul căutărilor în funcție de situația din teren”, ne-a declarat maior Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău

Știre inițială: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în pădurea Buhoci, din județul Bacău, în apropierea localității cu același nume.

Purtătorul de cuvânt al MAPN, citat de dcnews.ro, a afirmat că „nu este vorba despre o aeronavă militară”.

ISU Bacău a menționat: „Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în pădurea din zona localității Buhoci în urma unui apel care anunță un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni.

Spre locul indicat se deplasează 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 autospecială de descarcerare și 1 SMURD”.

Vom reveni cu amănunte.

ZCH

Articolul precedentAutoturism hybrid de 35.000 de euro pentru angajații CJ Neamț
Articolul următorIncendiu cu victimă la Urecheni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.