0:00

Simularea bacalaureatului – 3.827 de liceeni din Neamț în proba scrisă la română, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSunt 3.827 de elevi înscriși în clasele a XII-a și a XIII-a (zi, seral și frecvență redusă) la liceele din Neamț care astăzi, 28 martie, susțin simularea bacalaureatului. Prima probă este cea scrisă la limba și literatura română, din programa intactă pe care liceenii o au de pregătit pentru examenul real, din vară. Materia de studiu a fost redusă cu câteva capitole la matematică, filosofie și istorie, conform programei publicată de Ministerul Educației.

Proba a început la ora 9 și durează 3 ore, dar participarea elevilor nu este obligatorie. „Simularea se desfășoară fără probleme, subiectele au fost descărcate la ora 8.20, nu avem semnalate aspecte nefuncționale”, a declarat Mihai Obreja (foto), șeful Inspectoratului Școlar Neamț. Subiectele și baremele vor fi publicate la ora 15 de Ministerul Educației, pe pagina dedicată.

Mâine, 29 martie, va avea loc simularea probei scrise la disciplina obligatorie a profilului și miercuri, 30 martie, proba la alegere. Elevii, profesorii și părinții vor afla notele la fiecare probă în data de 14 aprilie. Rezultatele vor fi analizate la clasă și acolo unde va fi nevoie, se vor aplica soluții de îmbunătățire până la examen. Notele nu se publică și nu se trec în catalog, decât dacă elevul dorește.

Lunea viitoare, 4 aprilie, va fi rândul elevilor de clasa a VIII-a să simuleze evaluarea națională, proba scrisă la română și marți, 5 aprilie va fi proba scrisă la matematică. Sunt 4.142 de elevi înscriși în Neamț, care ar putea susține testarea, care durează două ore. La fel, notele nu sunt publicate, ci sunt temei pentru eventuale acțiuni de remediere în timpul rămas până la examenul de admitere la liceu.

Cristina Iordache

Articolul precedent100 de ha afectate într-un singur incendiu de vegetație uscată
Articolul următorTransportul în comun mai scump de la 1 aprilie în Piatra Neamţ