0:00

Transport ilegal de material lemnos în localitatea Borca, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 32 de ani, din județul Suceava, a fost oprit în trafic de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț, pe raza localității Borca, în timp ce transporta material lemnos cu un ansamblu de vehicule. Acțiunea de control a avut loc vineri, 5 aprilie a.c., în jurul orei 19:00, când forțele de ordine au stabilit că acesta transporta materialul lemnos, fără ca avizul de însoțirea al mărfii să fie înregistrat în aplicația specifică

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ar fi fost întreruptă conexiunea la datele mobile pe parcursul transportului. De aici, polițiștii au concluzionat că o cantitate de 28.35 metri cubi de material lemnos a fost transportată fără documentele de însoțire cerute de legislația specifică în domeniu.

Transport ilegal de material lemnos în localitatea Borca, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCa urmare a constatării acestor încălcări, polițiștii au procedat la confiscarea cantității de material lemnos și a remorcii ansamblului auto folosite în comiterea faptei. Materialul lemnos indisponibilizat a fost predat Ocolului Silvic Borca pentru administrare și gestionare conform procedurilor legale.

Potrivit comunicatului pus la dispoziție de IPJ Neamț, „a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m.c., neînsoțit de documentele specifice de transport”.

Denisa Popa

Articolul precedentPachete cu alimente de la Uniunea Europeană înainte de Paște
Articolul următorProiect final: Se închid păcănele în localitățile sub 15.000 de locuitori!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.