0:00

Proiect final: Se închid păcănele în localitățile sub 15.000 de locuitori!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPlenul Camerei Deputaţilor a votat astăzi, 9 aprilie, ca și for decizional, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi pentru și patru abţineri, potrivit site-ului oficial al camerei. Prin acesta păcănelele vor fi interzise în localitățile cu o populație de sub 15.000 de locuitori.

După ultimul recensământ, orașul Bicaz are o populație de 6.106 locuitori, iar Roznovul are 8.593, deci aici se va aplica interdicția cu siguranță, în timp ce în Târgu-Neamț, unde sunt 18.695 de locuitori, proprietarii pot sta mai relaxați. În schimb, în toate cele 78 de comune ale județului Neamț patronii vor fi nevoiți să pună lacăt pe acest tip de săli de jocuri, ele având o populație cuprinsă între 1.380 (Văleni) și 9.920 (Secuieni).

Conform legii, „spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori”. Dacă nu vor putea obține dovada unui număr de locuitori mai mare de 15.000 prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus, deținătorii acestor tipuri de locații vor fi nevoiți să închidă sau spațiile lor vor fi închise de autorități.

Condițiile în care vor putea fi prestate activităţile de jocuri de noroc care fac obiectul exploatării în comun cu îndeplinirea a cel puţin uneia dintre activităţile specifice jocurilor de noroc constând în operarea mijloacelor de joc, încasarea şi evidenţierea mizelor şi/ sau plata şi evidenţierea câştigurilor, precum şi alte asemenea activităţi, urmează a fi stabilite prin ordin al preşedintelui Oficiului Național pentru Jocuri de Nororc (O.N.J.N.), în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă. Este interzisă prestarea, în mod direct sau indirect, a unor activităţi conexe jocurilor de noroc de către entităţi care nu deţin licenţă clasa 1 emisă de ONJN şi care permit accesul la jocurile de noroc de către participanţii la joc care accesează platforma de joc de pe teritoriul României şi/ sau participanţii la joc cetăţeni români care nu au rezidenţă fiscală într-un alt stat.

Premierul Marcel Ciolacu, citat de presa centrală, a declarat că „zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat”. Se anunță și alte modificări legislative care să înăsprească condițiile în care sălile de noroc, considerate nocive prin dependența pe care o dau, vor putea funcționa în țara noastră.

Angela Croitoru

Articolul precedentTransport ilegal de material lemnos în localitatea Borca
Articolul următorSalariul minim brut va crește la 3.700 de lei din vară
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.