Poate că unul dintre cele mai plăcute momente de a petrece timpul în grădina ta este chiar atunci când apune soarele. Apusul este un moment liniștit, de poveste, dar care trece imediat. Preț de câteva clipe, ziua se întâlnește cu noaptea, iar lumina transformă spectaculos fiecare element din spațiul verde.

Chiar dacă jocul luminilor oferit de apusul soarelui este un spectacol de doar câteva minute, acest lucru nu înseamnă că tu nu te poți bucura de evoluția umbrelor care încadrează senzațional grădina! Prin integrarea unor corpuri de iluminat strategic poziționate, poți crea un cadru inedit, de care să te bucuri și la cele mai avansate ore ale nopții.

Poți monta un proiector iluminat exterior pe care să îl combini cu alte câteva corpuri pe care să le dispui pe toată întinderea grădinii tale. Sau poți integra o banda led cu telecomanda dacă vrei să încadrezi o anumită porțiune și să direcționezi lumina așa cum poftești. Și, bineînțeles, există întotdeauna opțiunea de a integra becuri led cu lumină caldă sau rece, după preferințe, cu ajutorul cărora să centrezi obiectele de interes din grădina ta.

Poți face multe lucruri cu ajutorul sistemelor de iluminare potrivite. Poți crea energie, mișcare și chiar adâncime, dacă știi ce produs să alegi și unde să îl integrezi în proiectul grădinii tale. Tratează acest aspect cu foarte mare seriozitate, iar la final vei vedea că o banală curte se poate transforma într-un spațiu feeric.

Luminile exterioare sunt fundamentale pentru orice peisaj inedit. În acest articol, vom discuta despre diferitele feluri în care te poți juca cu niște becuri led și corpuri de iluminat exterioare precum un proiector iluminat exterior pentru a crea cadrul perfect în spațiul tău verde. La final, îți vom oferi și câteva sfaturi utile și idei pe care le poți adapta în grădina ta în funcție de spațiul și bugetul tău. Ești gata să îți transformi grădina?

Alege să poziționezi inteligent luminile în grădina ta

Pentru început, există mai multe tehnici de a poziționa corpurile de iluminat, una dintre aceste tehnici este iluminarea poziționată într-un plan jos ce dă senzația de iluminare cu focus pe partea de sus. Acest tip de iluminare se focalizează asupra unui obiect ce are o locație fixă. Indiferent că obiectul este un arbust sau un element cu caracteristică arhitecturală, cum ar fi un foișor, încadrarea acestui obiect între corpuri cu iluminare în plan ridicat va crea conturul luminos pe care cel mai probabil l-ai mai întâlnit până acum.

O altă tehnică des întâlnită este iluminarea de sus în jos, pentru a crea amploare. De regulă,  acest tip de iluminare este realizată cu corpuri amplasate mult deasupra nivelului ochilor pe o structură sau chiar într-un copac. Tipul acesta de iluminare evidențiază o zonă mai mică sau o singură caracteristică sau pentru a crea un sentiment de perspectivă.

Pe de altă parte, dacă dorești să atragi atenția asupra unor obiecte precum sculpturile sau ghivecele din grădină, vei folosi un tip de iluminare care va muta obiectul respectiv în centrul atenției vizuale. Folosind un fascicul de lumină puternică, focalizat îngust poți încadra perfect de la statui și sculpturi până la stâlpi și alte obiecte decorative.

În cele din urmă, mai există și tipul de iluminare folosit pentru a încadra poteca pe unde primești invitații în curte sau cel de iluminare din spatele obiectului. Iar acum că am trecut în revistă împreună toate modalitățile prin care poți integra luminile în amenajarea grădinii tale, haide să parcurgem tot împreună și câteva idei practice pe care le poți integra și tu cu ușurință!

Joacă-te cu luminile și creează siluete dacă ansamblul este de așa natură

Când investești în tot felul de decorațiuni pentru curtea sau grădina ta, ar fi chiar păcat să nu evidențiezi aceste piese superbe, nu-i așa? Că este vorba despre niște statui, poate, ori despre ghivecele soției, încearcă să le faci întotdeauna cinste – chiar și noaptea – cu ajutorul unui proiector iluminat exterior montat să lumineze spre obiectul pe care dorești să îl scoți în evidență.

Dacă vrei să creezi un fundal subtil iluminat de la baza solului, poți alege o banda led cu telecomanda pentru a crea siluete cu ajutorul umbrelor copacilor, ale plantelor și ale altor obiecte a căror formă sau structură dorești să o evidențiezi. Fiind pe telecomandă, poți controla foarte ușor unghiurile și intensitatea luminii dorite.

Întâmpină-ți musafirii cu ajutorul repetiției de lumini

Iluminarea cu ajutorul unui proiector iluminat exterior plasat în mod repetat de-a lungul unei poteci poate crea un grad de ritm și direcție grădinii tale. Fiecare pas va fi acompaniat de jocul luminilor, iar oaspeții tăi se vor simți de milioane când vor păși înspre grădină. Desigur, dacă proiectul îți permite, poți integra și becuri led în așa manieră încât să încadrezi intrarea. Totul depinde de felul în care ai gândit spațiul terasei și al grădinii ca întreg.

Umbrele difuzate pe toată dimensiunea spațiului verde vor face diferența

Iluminatul poate crea un sentiment minunat de teatru în grădina ta, prin simplul fapt că împrăștie uniform niște umbre dramatice și creează o anumită adâncime pe timpul nopții. Dacă vrei să creezi puțin mister în grădina ta, poți, de asemenea, să o faci mult mai subtil, integrând un proiector iluminat exterior, dar și o banda led cu telecomanda pentru a crea o serie de umbre în spațiul pe care alegi îl luminezi.

Conferă textură și culoare grădinii tale cu ajutorul luminilor

Luminile de grădină pot contura mult mai mult decât simpla iluminare în grădina ta. Pot fi folosite și pentru a aduce accente de culoare și textură. Dacă decizi să introduci o banda led cu telecomanda, află că ea se integrează perfect alături de niște felinare de mătase de inspirație asiatică. De la simplul fapt că vin într-o gamă variată de culori, acestea fac o treabă minunată și pot fi integrate foarte ușor.

Încadrează zona de luat masa cu luminile potrivite date de niște becuri led!

În ceea ce privește locul din grădină în care petreci cea mai mare parte a timpului, adică zona de luat masa sau cea de relaxare, poți instala simplu și inteligent becuri led în multe locuri din grădină. Pentru un strop de contur, poți integra chiar și niște ghirlande luminoase de-a lungul gardului, iar în acest fel, grădina ta va prinde cu adevărat viață. Imaginează-ți cât de frumos se vor vedea niște lumini înfășurate printre crengile unui copac – pe lângă personalizarea zonei, vei conferi și ideea de confort.

Pe Electric14.ro găsești de la becuri led la aplici, spoturi și alte câteva corpuri de iluminat cum ar fi un proiector iluminat exterior din care să alegi ce ți se potrivește pentru grădina și casa ta! Prețurile sunt mereu avantajoase, iar la final proiectul arată întotdeauna magistral. Aruncă și tu o privire și dă-i grădinii tale șansa să strălucească!

Articolul precedentAmenzi de până la 5.000 de lei pentru nerespectarea curăţeniei în Piatra-Neamţ
Articolul următorTrei tineri au furat din magazine sub „protecţia” măştilor de pandemie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.