Trei tineri au furat din magazine sub „protecţia” măştilor de pandemie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei tineri din Iaşi, cu vârste între 20 şi 33 de ani, sunt anchetaţi de poliţiştii din Neamţ pentru comiterea mai multor furturi.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit că, în perioada 28 martie – 5 aprilie 2021, un tânăr de 20 de ani împreună cu un bărbat de 31 de ani, ar fi pătruns în două centre comerciale din Piatra Neamț, având fețele acoperite cu măști chirurgicale, de unde ar fi sustras diverse bunuri pe care le-ar fi ascuns sub îmbrăcăminte, fiind creat un prejudiciu de peste 5.000 de lei”, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. “Activitatea infracțională a persoanelor bănuite de comiterea acestor fapte ar fi fost sprijinită de un bărbat de 33 de ani, care ar fi asigurat transportul cu un autoturism a celor doi precum și a bunurilor sustrase”.

Cei doi bărbați, de 31 și 33 de ani, au fost reţinuţi, tânărul de 20 de ani fiind arestat deja în altă cauză instrumentată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

În ziua de 24 mai, cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Piatra-Neamţ, care a decis: “Respinge ca nefondată cererea formulată de avocaţii desemnaţi din oficiu ai inculpaţilor, de luare faţă de aceştia, în subsidiar, a unei alte măsuri preventive mai puţin intruzive în libertatea inculpaţilor. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală şi la art. 223 alin. 1 lit.d, alin.2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Gheorghiu Alexandru Gabriel şi Gurici Radu Cristian. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: -GHEORGHIU ALEXANDRU GABRIEL,cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată (5 acte materiale), şi GURICI RADU CRISTIAN, cercetat sub aspectul săvârşirii complicităţii la infracţiunea de furt calificat în formă continuată (3 acte materiale),, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 24.05.2021 şi până la data 22.06.2021, inclusiv”.

Hotărârea instanţei poate fi atacată în termen de 48 de ore.

C.M.

Articolul precedentTransformă-ți grădina într-un loc de poveste cu ajutorul unui proiector iluminat exterior
Articolul următorIncendiu la cabana Dochia