Amenzi de până la 5.000 de lei pentru nerespectarea curăţeniei în Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAleşii locali ai municipiului Piatra-Neamţ sunt chemaţi să analizeze şi să aprobe, în şedinţa de joi, 27 mai, modificările aduse Regulamentului privind normele de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică. Acesta a fost postat pe site-ul primăriei, cu o lună în urmă, pentru dezbatere publică.

Prima modificare importantă este cea a articolului 1, litera h, legată de modul în care locuitorii vor depozita selectiv deşeurile: “Depozitarea gunoaielor menajere se va face numai în euro-pubele sau în locuri special amenajate şi proiectate în acest scop, supravegheate cu sisteme de supraveghere video. Deţinătorii de imobile – persoane fizice sau juridice, care beneficiază de serviciile societăţilor comerciale cu profil de salubritate sunt obligaţi să deţină recipienţi de colectare a tuturor tipurilor de deşeuri“. În aceeaşi ordine de idei, a fost introdusă şi litera j care spune: “să realizeze colectarea selectivă a deşeurilor şi să le arunce pe categorii (plastic/metal, hârtie/carton, sticlă şi menajer) în euro-pubelele etichetate şi marcate cu simbolurile corespunzătoare“.

Amenzile pentru nerespectarea normelor stabilite prin acest regulament, rămas nemodificat în ultimii 11 ani, se vor dubla, potrivit acestor modificări: de la 100-300 lei pentru persoane fizice şi 500-1000 lei la societăţi, cât erau în HCL 7 din 2010, la 300-500 lei pentru persoane fizice şi 1000-2000 lei la categoria nerespectarea realizării împrejmuirii şi curăţeniei pe terenurile şi în zona imobilelor deţinute.

Toate amenzile au crescut, dacă în regulamentul iniţial acestea erau cuprinse între un minim de 100 de lei (persoane fizice) şi un maxim de 2500 de lei (la persoane juridice), acum acestea ajung şi până la 5000 de lei – când vine vorba despre respectarea curăţeniei pe artele principale ale oraşului, pe străzi, în parcuri, locuri de joacă şi alte locuri de agrement. Lucru valabil și în ce privește nerespectarea interdicţiei privind arderea resturilor vegetale.

Angela Croitoru

Articolul precedent270 de nemțeni mai sunt infectați, două localități sunt în zona roșie covid
Articolul următorTransformă-ți grădina într-un loc de poveste cu ajutorul unui proiector iluminat exterior