Concertul susţinut de „Strauss Festival Orchestra Vienna”, renumitul ansam-blu vienez fondat de celebrul dirijor Peter Guth, se detaşează în multitudinea de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă.
Recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor, artiştii sunt consideraţi ambasadorii Vienei, capitala mondială a muzicii clasice.

Afis VIENNA CLASSIC CHRISTMAS 2013 turneu(1)
Între marile orchestre vieneze, „Strauss Festival Orchestra” se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi şi experimentaţi. Orchestra a pregătit pentru spectacolul din Piatra Neamţ un program asemănător cu cel pe care îl susţine la celebrul Concert de Anul Nou din Viena.
Publicul va trăi atmosfera fastuoasă a Vienei Imperiale desprinsă din valsurile şi polcile familiei Strauss şi ale altor celebri compozitori vie-nezi, dar va gusta şi magia Crăciunului cu „Marşul Spărgătorului de Nuci” al lui Ceaikovski.
Valsul şi Dunărea vor fi elementele cheie care vor uni indisolubil artiştii şi spectatorii pe 19 decembrie. Seara se va închide cu „Valurile Dunării”, creaţia compozitorului român Iosif Ivanovici şi cu „Dunărea albastră”, simbolul Vienei, creaţia lui Johann Strauss.
Tenorul Robert Nagy, a cărui voce a făcut senzaţie pe cele mai mari scene europene, este invitat special în spectacolul „Vienna Classic Christmas”.
Transpuşi în fascinanta lume vieneză aveţi ocazia să vă simţiţi, măcar pentru o noapte, invitat de onoare la „balurile imperiale”. Biletele se găsesc la Casa de Cultură şi online pe
www.vandbilete.ro,
www.bilete.ro,
www.myticket.ro,
www.eventim.ro.
În funcţie de categorie, biletele se pot achiziţiona la preţul de: 150 de lei categoria VIP, 100 de lei categoria I, 75 de lei categoria a II-a.
Evenimentul se des-făşoară în cadrul proiectului naţional-cultural „Artă contra drog – 2013”,  iniţiat de CIADO România în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Palatul Naţional al Copiilor şi Universitatea “Andrei Şaguna” din Constanţa. (Z.C.H.)