Un incendiu declanșat în localitatea Ștefan cel Mare, la data de 24 octombrie, culmea, ziua în amiaza mare s-a soldat cu un deces. Un bărbat de 93 de ani a declanșat un incendiu dând foc unor coceni, în urma căruia și-a pierdut viața.
Incidentul a fost observat de o localnică care a anunțat autoritățile în jurul orei 14:00, prin apel la numărul unic de urgență 112.
„Cu ocazia deplasării la fața locului și a cercetărilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că la aceeași dată, în jurul orei 11:00, un bărbat în vârstă de 93 de ani, din aceeași localitate, ar fi dat foc la cocenii de porumb din grădina sa, din cauza vântului focul s-ar fi extins, iar în încercarea de a stinge incendiul, acesta ar fi fost cuprins de flăcări”, potrivit IPJ Neamț.
Un echipaj de ambulanță sosit la locul incidentului a constatat decesul bărbatului. În urma evenimentului, poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
ISU Neamț a transmis și ea un comunicat: „La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la vegetația uscată, miriște și resturi de coceni de porumb…Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 3000 mp”.
Tragedie similară la Dragomirești
Un caz parcă tras la indigo s-a petrecut în luna septembrie a acestui an în comuna Dragomirești, unde un bărbat a murit carbonizat în același fel.
Mai multe amănunte aici: https://zch.ro/un-barbat-a-murit-dupa-ce-a-dat-foc-la-resturile-de-coceni/
Acestea sun singurele incidente de acest fel în Neamț, de la începutul anului.
În comuna Ștefan cel Mare au avut loc în acst an 5 incendii, 2 datorită vegetației aprinse de localinici și 3 de locuință.
Totodată ISU Neamț anunță că: „Arderea vegetației uscate este STRICT INTERZISĂ!
Reamintim faptul că incendiile de vegetaţie uscată se pot propaga la locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri etc., punând în pericol viața oamenilor și provocând pagube materiale.
De asemenea, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului și a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor de apărare împotriva incendiilor”.
Denisa POPA
Foto: ISU Neamț
O fi lege, dar nu se aplică.
De exemplu la Viișoara se da foc într-o veselie la resturi vegetale. Nimeni amendat.
Totul ok