0:00

Trei tineri pietreni, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, au înființat o cultură ilicită de cannabis, dar nu au rămas cu nimic, deoarece au intrat pe fir procurorii DIICOT și au plecat cu 8 kilograme de plante. La schimb, pietrenii întreprinzători au primit pedepsele de la judecători. Cu toții au fost găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri și pe 28 februarie 2023 au fost condamnați la câte un an și 6 luni de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere.

Tinerii au mai fost obligați să presteze câte 80 de zile de muncă în folosul comunității la Biblioteca Județeană “G.T. Kirileanu“ Neamț sau la DGASPC Neamț. Decizia instanței de fond nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Traficanți de droguri trimiși la bibliotecă, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 215 alin. 7 Cod procedură penală, potrivit cărora, în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condițiile legii“, a stabilit instanța pentru fiecare acuzat.

Faptele au ieșit la iveală pe final de octombrie 2022, iar cercetările au stabilit că tinerii au înființat o cultură de cannabis pe un teren din Piatra Neamț. Recoltarea s-a făcut în octombrie, iar plantele ce urmau a fi comercializate, au fost depozitate într-un imobil din localitatea Dobreni (amănunte AICI). (G.S.)

Articolul precedentFOTO. Târgu Neamț: Expoziție de pictură „Mărțișor” la Casa Culturii
Articolul următorPiaţa florilor – preţuri şi tendinţe
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.