0:00

Știre actualizată. Băieți întreprinzători: cultură de cannabis la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Cei trei tineri care au înființat cultura ilegală de cannabis au fost prezentați instanței de judecată, față de aceștia fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă, iar la pronunțare toți trei au depus contestație, ce va fi judecată la Curtea de Apel Bacău.

Știre inițială: Trei tineri cu vârste între 18 și 20 de ani au înființat o cultură ilicită de cannabis. Despre acest lucru au aflat și oamenii legii, iar pe 28 octombrie polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au efectuat trei percheziții domiciliare și au ”plecat” cu 8 kilograme de cannabis, dar și cu tinerii care au fost reținuți pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, din Piatra Neamț, ar fi înființat o cultură de cannabis „outdoor”, pe un teren viran din reședința de județ, cultură care ar fi fost recoltată în cursul lunii octombrie și depozitată într-un imobil, din localitatea Dobreni, cu scopul de a fi comercializată, în județele Neamț și Cluj, către diverși consumatori”, anunță Poliția Neamț.

Știre actualizată. Băieți întreprinzători: cultură de cannabis la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn urma descinderilor imobiliare polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea indisponibilizării întreaga cantitate de cannabis, mai multe dispozitive și obiecte folosite la înființarea și dezvoltarea culturii de cannabis, precum și trei telefoane mobile. Tinerii au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, pentru audieri. În baza probatoriului administrat, față de aceștia, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic și deținere, fără drept, de droguri de risc. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități, au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

(G.M.)

Articolul precedentUnde mergem în week-end?
Articolul următorAccident cu 11 persoane implicate la Stejaru- Pângărați
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.