Toti cei sapte medici de la UPU Bacău si-au scris demisiile, astăzi, 29 ianuarie, după ce colegul lor care s-a ocupat de studentul întors din China, suspectat că este infectat cu coronavirus, a fost amendat de DSP. Decizia de a-l sancționa cu amendă de 20.000 de lei a fost luată pentru că informația despre suspiciunea de gripă – care nu s-a confirmat în cele din urmă – a ajuns mai întâi la presa și apoi la autorități.

La acest moment, în Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Bacău există un val de nemulțumire din partea medicilor, vizavi de un control efectuat imediat după transferul acelui pacient suspect de infecție cu coronavirus din data de 27 ianuarie, care s-a soldat cu o amendă pentru medicul curant din acea dată, motivul practic fiind că știrea sau cazul mai întâi a apărut în presă și mai apoi la organele abilitate“, a declarat Adrian Popa, managerul SJU Bacău.
Managerul spitalului negociază cu medicii de la UPU să nu-și înainteze demisiile, iar amenda aplicată de DSP va fi contestată în instanță.

1 COMENTARIU

Comments are closed.