Șoferii care nu-și achiziționează rovignetă pe termen lung și știu foarte bine unde sunt camerele fixe, ar trebui să-și cumpere dacă trebuie să parcurgă drumurile naționale din județul Neamț în următoarele câteva zile. Până duminică inclusiv, o mașină a DRDP Iași, cu o camera mobilă, va sta pe unul din drumurile naționale pe care nu există camere fixe. Astăzi, 29 ianuarie, era într-o parcare între Almaș și Dobreni.

În afară de camerele fixe, noi avem și două camere mobile”, ne-a declarat Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași. ”Momentan una este defectă, dar cealaltă este programată, în fiecare săptămână, în câte un județ. Săptămâna aceasta va fi în județul Neamț, nu doar la intrarea în Dobreni, ci pe toate drumurile naționale pe care nu există camere fixe”.

Șoferii care nu au rovignetă și sunt ”prinși” de cameră, pot merge să-și cumpere până la ora 24 din ziua respectivă și atunci nu mai primesc amendă. Altfel, amenzile sunt între 250 de lei (cu posibilitatea de a achita jumătate din sumă în 15 zile) pentru autoturisme și 2100 de euro pentru TIR-uri.

C.M.

Articolul precedent360 lei dacă vrei să știi cât de bună este apa de la robinet
Articolul următorToți medicii de la UPU Bacău și-au scris demisiile