raceala

De la o săptămână la alta, numărul cazurilor de viroze respiratorii și pneumonii este în continuă creștere în județ.

Dr. Elena Mucilenița, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț, ne-a declarat că, numai pe parcursul săptămânii trecută, s-au înregistrat 1.827 de cazuri de viroză respiratorie și 651 de cazuri de pneumonie. „Față de săptămâna 13-20 ianuarie, numărul cazurilor de pneumonie a crescut cu 100, iar cel al virozelor cu aproape 400”. Din totalul cazurilor de viroze depistate în Neamț, în 64 de cazuri s-a impus internarea, iar 135 dintre bolnavii depistați cu pneumonie au ajuns, la rândul lor, pe un pat de spital. „Acum este sezonul, aceeași situație se întâmplă în fiecare an, în această perioadă”, punctează dr. Mucilenița.

În altă ordine de idei, stocul de vaccinuri antigripale ajuns în județul nostru pe 29 noiembrie este aproape epuizat. „Din cele 10.500 de doze de vaccin antigripal distribuite în Neamț, deja au fost utilizate 9.558, numai pe parcursul săptămânii trecute imunizându-se 549 de nemțeni. Cele 542 de doze rămase pe stoc, la unii medici din teritoriu, urmează să fie redistribuite, acolo unde va exista cerință”, conchide Elena Mucilenița.

Și cum paza bună trece, de obicei, primejdia rea, pe lângă imunizarea dobândită prin vaccinare, e bine ca fiecare dintre noi să aibă grijă de el. „Recomandăm, pe cât posibil, evitarea locurilor aglomerate și intrarea în contact cu persoanele bolnave. De asemenea, toate încăperile – fie că vorbim de sălile de clasă sau de locuința fiecăruia – trebuie aerisite foarte bine. Consumul fructelor și legumelor bogate în vitamina C reprezintă un alt avantaj în prevenirea răcelilor sau a altor boli cu transmitere respiratorie”, mai punctează reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Neamț. (A. SÎRBU)

Articolul precedentProgramul TT-ului, în această săptămână
Articolul următorCodul bunelor intenții silvice