O camera IP de supraveghere este un dispozitiv care capteaza imagini de inalta calitate si le transmite pe internet, acestea putand fi vizualizate de oriunde din lume, cu ajutorul unui smartphone sau calculator.

Care sunt principalele avantaje ale unei camere IP?

Camera IP permite obtinerea unor imagini HD sau Full HD, mult mai clare decat cele furnizate de o camera analogica. Astfel, poti observa detalii importante si poti mari imaginea pentru a identifica, spre exemplu, un numar de inmatriculare.

De asemenea, o camera IP transmite imaginile prin intermediul internetului, acestea putand fi vizualizate de la distanta fara instalarea vreunui software sau hardware specializat.

La ce foloseste o camera IP?

Camerele IP sunt folosite deja la scara larga de institutii, pentru o supraveghere video profesionista. Totusi, evolutia tehnologiei si scaderea preturilor acestor dispozitive au facut ca, in ultimii ani, chiar si utilizatorii persoane fizice sa prefere o camera IP in locul uneia analogice, datorita calitatii imaginilor furnizate.

Daca instalezi o camera IP in locuinta ta sau in sediul afacerii tale, aceasta iti va garanta linistea si siguranta ta, a celor dragi si a bunurilor tale. In plus, o camera IP are si un rol preventiv, intrucat hotii o vor observa si, stiind ca vor fi identificati cu usurinta si prinsi in cel mai scurt timp, vor alege o tinta nesupravegheata.

Daca totusi raufacatorii ignora camera IP sau nu o observa, imaginile furnizate de aceasta pot fi predate politiei, care ii va identifica, ii va prinde si ii va priva de libertate, ajutandu-te in acelasi timp pe tine sa iti recuperezi prejudiciul.

Cum poti viziona imaginile furnizate de o camera IP?

Imaginile furnizate de o camera IP pot fi vizualizate local, pe un calculator, sau pot fi transmise pe internet. Acestea pot fi vizionate prin intermediul unui smartphone, laptop sau PC, pe un site protejat de o parola sau accesibil oricui.

Imaginile filmate noaptea sunt vizibile?

Da, in momentul in care se intuneca afara, o camera IP va folosi senzorii IR (infrarosu) pentru a furniza in continuare imagini utilizabile. Singura diferenta este ca, noaptea, imaginile vor fi alb-negru, nu color.

Poti folosi camera IP pe post de sistem de alarma?

Da, acest lucru este posibil deoarece camerele IP au capacitatea de a detecta miscare. Camera IP poate fi programata ca, in momentul in care detecteaza orice miscare suspecta, sa transmita un SMS sau un e-mail catre proprietar, in care vor fi atasate mai multe imagini la o dimensiune redusa.

Camera IP capteaza si sunete, pe langa imagine?

Da, pe langa imagini de cea mai inalta calitate, o camera IP va capta si sunet.

Unde gasesti cele mai performante camere IP?

La Seku.ro, magazin online de camere de supraveghere si alte dispozitive de monitorizare, gasesti camere IP de la producatori renumiti la nivel international, precum Bosch, Dahua, Guard View, Hikvision, KMV, SAMSUNG, TVT si Vivotek.

Acestea sunt de tip bullet, dome, speed dome, box, cube si tube si au lentila fixa sau varifocala. Rezolutia lor variaza de la 1 MP la 12 MP, sunt echipate cu 2 pana la 48 de senzori IR, care acopera distante de 8 pana la 500 de metri.