350 de elevi și profesori din toată țara, inclusiv membrii Comisiei Centrale, sunt așteptați la Piatra-Neamț să participe la Olimpiada Națională de Biologie găzduită de Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț. Festivitatea de deschidere este programată duminică, 1 aprilie, de la ora 17:00, în sala „Ion Creangă” a Consiliului Județean Neamț.

În perioada 2-3 aprilie vor avea loc probele practice și teoretice prin care elevii pasionați de biologie vor interacționa cu elita generației. În ziua de 5 aprilie va avea loc proba de baraj pentru selecția elevilor care vor forma lotul lărgit de biologie. La această competiție participă cei mai buni elevi din clasele VII-XII din țară calificați la etapa județeană. Premierea va avea loc în ziua de 4 aprilie, ora 18:00, în sala „Calistrat Hogaș” a CJ.

Partenerii competiției sunt Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ, Primăriei Municipiului Roman, Primăriei Târgu Neamț și Primăriei Bicaz. (C.I.)