Îmbolnăvirile cu viroze și pneumonie continuă să fie numeroase. Săptămâna trecută au fost diagnosticați cu pneumonie 546 de nemțeni, din care 140 în stare gravă au fost internați, ceea ce înseamnă o scădere de numai 18 cazuri față de săptămâna precedentă și o creștere a cazurilor grave (122 au fost internați anterior).

„Cei mai afectați de pneumonie sunt copiii cu vârste între 0-1 an, iar la infecțiile respiratorii cele mai multe cazuri se înregistrează la copiii cu vârste între 2 și 4 ani”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

Virozele au afectat 1.905 persoane (față de 1.959 anterior) dintre care 63 au fost internați (spre deosebire de 65 în săptămâna precedentă). În aceeași perioadă au mai fost 5 pacienți diagnosticați cu gripă, persoane nevaccinate antigripal. Până acum, au fost diagnosticate cu gripă 22 de persoane și 4 au murit. În acest sezon au fost imunizați împotriva virusului gripal 26.352 de nemțeni din categoriile de risc, reprezentați de copii, vârstnici, bolnavi cronic. Anul acesta s-au primit de la Ministerul Sănătății 25.144 doze de vaccin, de trei ori mai multe decât sezonul trecut (aproximativ 7.500). (C.I.)

Articolul precedent„Calistrat Hogaș” și „Danubiana” în competiția „Made For Europe-2018”
Articolul următorTot ce trebuie sa stii despre o camera IP, in 7 intrebari si raspunsuri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.