Tomograful Spitalului Județean începe treaba pe 5 noiembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Constantin IACOBAN, dr. Ioan LAZĂR şi dr. Silviu VERZEA

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și președintele Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban, au dat astăzi, 30 octombrie, o veste bună: pornește computerul tomograf, la capacitate maximă!

Dr. Ioan Lazăr, managerul SJU Neamț, și dr. Silviu Verzea, directorul medical, au anunțat că tomograful e instalat și, de trei zile, are și ultima autorizație care-i mai lipsea înainte de pornire, respectiv cea de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN).

Intră în probe pe bolnavi pe 3 noiembrie, marți, urmând ca, de pe 5 noiembrie, să facem toate examinările la computerul tomograf, care sperăm să se ridice la nivelul așteptărilor noastre, ale tuturor”, a declarat dr. Ioan Lazăr.

Vreau să punctez că această bijuterie a Spitalului Județean are toate softurile existente la momentul actual și 10-12 ani de-acum înainte va fi de actualitate. Pot spune că, spre deosebire de alte spitale din țară, noi suntem binecuvântați, avem 11 medici radiologi și putem face toate examinările. Iar pentru investigațiile pe cord și creier, care sunt mai speciale, vom colabora, prin sistemul PACS (sistem informatic care permite păstrarea în format digital a tuturor investigațiilor imagistice ale pacienților – radiografii, tomografii, angiografii, endoscopii etc. – accesarea lor rapidă și facilă, ori de câte ori este nevoie, prin computere amplasate în fiecare secție – n.red), cu specialiști din țară. Săptămâna viitoare, sistemul PACS va fi funcțional”, a adăugat managerul SJU Neamț.

Dr. Silviu Verzea, din dubla calitate, de director medical și de chirurg, a apreciat că tomograful, dar și celelalte piese de aparatură medicală intrate în dotarea spitalului, vin ”să crească nivelul calitativ al serviciilor medicale pe care le oferim”.

Noi, la spitalul județean, avem activitate chirurgicală, iar aparatura nouă, modernă, ne ajută să putem rezolva aici cazuri pe care până acum nu le puteam soluționa. Va scădea numărul cazurilor de trimis spre alte spitale din țară”, a spus dr. Verzea.

Examinările CT vor fi la dispoziția tuturor celor care ajung să fie internați în spitalul județean, s-a încheiat contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și urmează încheierea unor contracte cu celelalte spitale din județ, inclusiv Bisericani și Bicaz, dar, după cum a precizat dr. Ioan Lazăr, vor putea fi făcute tomografii și la cerere, contra cost, la prețul stabilit în contractul-cadru. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentOpt maşini implicate într-un accident spectaculos
Articolul următorBicicliştii şi căruţaşii, „îmbrăcaţi” de Poliţia rutieră
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.