biciclist imbracatTârgul săptămânat din Roznov, care se desfăşoară de regulă sâmbăta, va avea o „ediţie” specială în ziua de 31 octombrie.

Începând cu ora 9, poliţiştii rutieri vor avea o întâlnire cu bicicliştii şi căruţaşii prezenţi în târg, pentru a le reaminti ce obligaţii au în trafic şi ce conduită trebuie să adopte pentru a nu provoca acccidente şi a nu fi victime ale accidentelor rutiere.

„Scopul acțiunii este reducerea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii și căruțașii, precum și conștientizarea acestora asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Cu această ocazie, participanții vor primi veste reflectorizante, inscripționate cu mesajul campaniei, Alege Viața!, achiziționate cu sprijinul unei societăți, partener în activitatea de prevenire”.

În primele 9 luni ale anului 2015, în județul Neamț, s-au produs 201 de accidente grave, soldate cu 32 de morţi, 197 de răniţi grav și 61 de răniţi ușor. Bicicliștii au fost implicați în 33 de accidente grave (3 morți, 30 răniți grav, 2 răniți ușor), iar căruţaşii au fost implicaţi în 10 accidente grave, soldate cu o persoană decedată și 9 rănite grav. (C. MIRCEA)

Articolul precedentTomograful Spitalului Județean începe treaba pe 5 noiembrie
Articolul următorPrefectul de Neamț i-a amenințat pe primari cu opinia publică
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.