Titularizare

În paralel cu evaluarea națională și cu examenul de bacalaureat, în Neamț,  734 de cadre didactice, suplinitori sau absolvenți ai facultăților de specialitate, au participat la prima etapă a concursului național de titularizare. La partea practică, ce a avut loc în perioada 27 mai – 28 iunie, s-au înscris 764 de candidați, dar dintre aceștia, 30 nu s-au prezentat. O singură persoană nu a putut trece de nota 5 la evaluarea practică. De la Centrul nr.1 de concurs, care a fost organizat la școala Gimnazială nr.2 din Piatra-Neamț, au lipsit 20 de candidați, iar de la Centrul nr.2, organizat la Liceul Tehnologic „Spiru Haret” din Piatra-Neamț, nu s-au prezentat 10 candidați. Inspecția specială la clasă s-a desfășuarat pe durata unei ore de curs și s-a evaluat prin note de la 10 la 1. La rezultatele de la această probă nu se admit contestații. Nota obținută la proba practică are o pondere de 25% la media de repartizare, restul fiind rezevat probei scrise. Cei care nu au obținut la inspecția specială la clasă sau la proba practică minimum nota 5 nu pot participa la examenul scris, iar cei care nu au obțin minimum nota 7 nu pot ocupa catedre vacante pe perioadă nedeterminată.

Proba scrisă a concursului de titularizare din acest an va avea loc în marți, 30 iulie, iar primele rezultate vor fi afișate în 5 august. Înregistrarea contestațiilor se va face la inspectoratele școlare în perioada 5 – 6 august, urmând să se transmitã la centrele de evaluare, iar rezultatele finale vor fi anunțate în 8 august. Prima etapă de repartizare se va organiza în data de 9 august pentru candidații care au obținut cel puțin media 7.00, această medie fiind condiția necesară pentru ocuparea posturilor pe durată nedeterminată. A doua etapă de repartizare, la care vor participa candidații care au obținut cel puțin media 5.00 pentru posturi pe duratã determinatã, va începe în 14 august.

Profesorii care au obținut peste nota 8 la inspecțiile la clasă în cadrul examenului de definitivat din 2013, își pot echivala rezultatul în cadrul examenului de titularizare 2013, pentru angajare pe perioadă nedeterminată sau determinată.

 Marian TEODOROF

Articolul precedentIdei de dezvoltare regională: Șeful CJ și primarul stabilesc singuri câți angajați să aibă
Articolul următorAdrian Alui Gheorghe, provocat la concurs

2 COMENTARII

  1. Se vor titulariza toate nulitatile de la primar care au luat pana acum doar note de 3, 4 ,2 anul acesta doar au invata mai multeeeeeeeeeeeeeeeee

  2. Sigur vor lua note bune ca are mare grija cel care se ocupa de asa ceva , cunoastem bine trecutul si prezentul lui nu are alta ocupatie

Comments are closed.