reclama autocenter

Adrian-Alui-Gheorghe

Postul de manager al Bibliotecii județene ”G.T. Kirileanu” Neamț, scos la concurs de Consiliul Județean, pare să-l tenteze pe cunoscutul poet, scriitor și om de cultură Adrian Alui Gheorghe, actualul șef al Inspectoratului pentru Cultură Neamț. Acesta este singurul candidat care și-a depus dosarul la registratura Consiliului Județean până ieri, la ora închiderii ediției.
Întrebat despre motivele care l-au îndemnat la acest pas, el a răspuns: ”E o provocare. Biblioteca înseamnă altceva, are alt obiect. Este alt proces și, fiind scriitor, este un lucru firesc să mă înscriu în concurs, sunt tot în slujba cărții. Biblioteca este una dintre cele mai importante instituții din județ și se pot reface multe obiective culturale. Eu deocamdată încerc. Este un concurs, sunt reguli, rigori de îndeplinit, trebuie îndeplinite niște criterii. Poate să vină oricine la concurs”, a declarat Adrian Alui Gheorghe, director al Inspectoratului pentru Cultură Neamț.
Un alt motiv, am spune noi, este nivelul precar în care se prezintă actuala instituție condusă de poet, unde atâtea economii bugetare făcute de guvernele României în tot ce înseamnă cultură n-au mai lăsat aproape pe nimeni pe statul de funcții. În fine, un al treilea motiv pentru care nu s-a înscris multă lume îl constituie criteriile de selecție impuse prin regulamentul concursului, destul de greu de cumulat.
Termenul de depunere a dosarelor expiră marți.
(I.C.)

Articolul precedentTitularizarea, calendar și rezultate parțiale
Articolul următorBilanț de sesiune

2 COMENTARII

 1. Postul de Director al Bibliotecii Judetene Piatra Neamt facut cadou, conditii de concurs dubioase (era cel mai corect titlu)

  Nimic in tara asta nu ne mai mira, un mare poet “cunoscutul poet, scriitor și om de cultură Adrian Alui Gheorghe” sa fim seriosi (veniti in Bucuresti si intrebati lumea sa vedem cat este de cunoscut)…. circ si numai circ. Tara lui Papura Voda, se organizeaza concursuri in toata tara, dar cu respectarea legii si normal ca in Piatra Neamt unde totul este posibil, se uita sa se respecte legea. Citesc conditiile de concurs si ma minunez, este oare posibil ca dupa atat de multi ani de la revolutie sa mai existe inca PCR (Pile Cunostinte Relatii). Normal sa fie un singur candidat la postul de director al Bibliotecii Judetene daca este singurul care intruneste cerintele abuzive facute parca doar pentru el, fara sa mai dea macar sansa de a isi depune dosarele si alti doritori. Daca este un concurs insasi notiunea este incalcata,, sa fie concurs trebuie sa mai existe cel putin inca un contracandidat asa ca s-a aranjat sa nu existe alt candidat, si prin minunatul PCR s-a reusit sa se puna niste conditii ( si alea abuzive fara respectarea legii) pe care sa nu le poata indeplini decat marele poet. Astept sa vad o reactie, astept sa vad ca si acolo incepe sa se simta o schimbare in bine. Nu contest ca poate este un mare poet, contest insa modul in care incearca sa se impuna la conducerea unei institutii, ma repet a fi un bun poet nu este echivalentul cu a fi un bun manager al unei institutii.
  Domnule Adrian Alui Gheorghe ramai sef acolo unde esti si lasa profesionistii adevarati sa se ocupe de Biblioteca județeana ”G.T. Kirileanu” Neamț, arata ca esti un om de cultura nu un oportunist.
  Cu multumiri si speranta ca si la Piatra Neamt se va respecta legea, va saluta. Un roman.

  P.S. Daca sunt ceva nelamuriri despre cum nu s-a respectat legea am sa revin sa fac anumite lamuriri.

  • Partidul pune directorii de institutii exact ca inainte de 1990. Din acest punct de vedere nimic nu s-a schimbat. Fostii membri de partid (nu cred ca stiu ce inseamna un concurs) inca ocupa functii si formeaza viitorii sefi.

Comments are closed.