titularizare foto dcnews.roMii de profesori care au obținut, în acest an, nota necesară (7 – n.red.) pentru titularizare vor împărți, luni, 8 august, ”praful de pe tobă” sau, mai bine spus, prea puținele posturi titularizabile – cu o viabilitate de minimum patru ani – existente la nivelul inspectoratelor școlare. Tot aceste posturi sunt și cele care oferă dascălilor posibilitatea angajării pe perioadă nedeterminată. Așadar, o misiune imposibilă pentru mulți profesori care, deși au obținut titularizarea, nu au niciun post disponibil. În cel mai fericit caz, la unele discipline sunt libere câte 2-3 locuri. De departe, cele mai multe oportunități de a prinde un loc de titular în învățământ îl au educatorii și învățătorii.

Bacău: – anul acesta, au trecut de titularizare aproximativ 300 de profesori, care au la dispoziție 248 de posturi titularizabile.

Botoșani: – în acest județ, cam 160 de profesori au promovat examenul de titularizare; ei se „bat” pentru 100 de posturi disponibile.

Iași: – concurența este acerbă dacă luăm în calcul faptul că, la nivelul inspectoratului, sunt 200 de posturi, pentru o perioadă de viabilitate de minimum 4 ani, iar acestea sunt „revendicate” de cel puțin 450 de dascăli.

Neamț: – nici aici șansele profesorilor care vor să se titularizeze nu sunt mari; anul acesta, sunt aproximativ 200 de profesori care au trecut de examenul de titularizare, însă doar 36 de posturi sunt titularizabile.

Suceava: – la nivelul inspectoratului sunt 94 de posturi titularizabile, iar anul acesta au îngroșat rândurile titularizabililor încă 180 de profesori.

Vaslui: – deși, anul acesta, s-au numărat 240 de profesori care au luat cel puțin nota 7 la examenul de titularizare, doar 161 de posturi titularizabile contabilizează ISJ Vaslui.

Programul complet al ședintelor publice de repartizare, aici. (M.T.)