0:00

Titularizare 2016: Se împarte ”mărunțișul”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMii de profesori care au obținut, în acest an, nota necesară (7 – n.red.) pentru titularizare vor împărți, luni, 8 august, ”praful de pe tobă” sau, mai bine spus, prea puținele posturi titularizabile – cu o viabilitate de minimum patru ani – existente la nivelul inspectoratelor școlare. Tot aceste posturi sunt și cele care oferă dascălilor posibilitatea angajării pe perioadă nedeterminată. Așadar, o misiune imposibilă pentru mulți profesori care, deși au obținut titularizarea, nu au niciun post disponibil. În cel mai fericit caz, la unele discipline sunt libere câte 2-3 locuri. De departe, cele mai multe oportunități de a prinde un loc de titular în învățământ îl au educatorii și învățătorii.

Bacău: – anul acesta, au trecut de titularizare aproximativ 300 de profesori, care au la dispoziție 248 de posturi titularizabile.

Botoșani: – în acest județ, cam 160 de profesori au promovat examenul de titularizare; ei se „bat” pentru 100 de posturi disponibile.

Iași: – concurența este acerbă dacă luăm în calcul faptul că, la nivelul inspectoratului, sunt 200 de posturi, pentru o perioadă de viabilitate de minimum 4 ani, iar acestea sunt „revendicate” de cel puțin 450 de dascăli.

Neamț: – nici aici șansele profesorilor care vor să se titularizeze nu sunt mari; anul acesta, sunt aproximativ 200 de profesori care au trecut de examenul de titularizare, însă doar 36 de posturi sunt titularizabile.

Suceava: – la nivelul inspectoratului sunt 94 de posturi titularizabile, iar anul acesta au îngroșat rândurile titularizabililor încă 180 de profesori.

Vaslui: – deși, anul acesta, s-au numărat 240 de profesori care au luat cel puțin nota 7 la examenul de titularizare, doar 161 de posturi titularizabile contabilizează ISJ Vaslui.

Programul complet al ședintelor publice de repartizare, aici. (M.T.)

 

Articolul precedentO femeie şi-a rupt piciorul pe Vârful Toaca
Articolul următorSoț și soție răniți în accident la Almaș GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.