0:00

Ministerul Finanţelor Publice a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur miercuri, 1 martie. Acestea au maturităţi de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,20%, 7,50% şi 8%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată. Acestea pot fi cumpărate:

  • Între 1–28 martie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV.
  • Între 1–29 martie 2023 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • Între 1–28 martie 2023 în mediul urban și 1–27 martie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Titluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 8% disponibile în martie, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile”, precizează emitentul într-un comunicat de presă.

Fondurile obținute astfel de Ministerul Finanțelor vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Angela Croitoru

Articolul precedentMinistrul Educației revine și promite vacanță de Paști
Articolul următorPROPUNERE Toate parcările din Piatra Neamţ să fie administrate de Parking SA
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.