0:00

Pentru că în structura anului școlar următor nu există vacanță de Paști, ministrul Ligia Deca a revenit, la presiunea organizațiilor de părinți și a anunțat astăzi că va da două zile de vacanță la finele lunii aprilie 2024. Vacanța de Paști este programată în perioada 13-21 aprilie, în afara sărbătorilor ortodoxe și catolice, pentru „egalitate de tratament între confesiuni”, a explicat ministrul, dar și pentru că Paștile sunt la distanță mai bine de o lună unul de celălalt.

Ministrul Educației revine și promite vacanță de Paști, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCele două zile de libere ar urma să fie acordate pe 29 și 30 aprilie, ce pică luni și marți, urmând să se facă punte și cu ziua de joi, având în vedere liberele din 1 Mai și 3 Mai (vinerea dinaintea Paștelui ortodox, liberă pentru bugetari). „Anul școlar 2023-2024 este unul atipic, în sensul în care zilele libere de Paște sunt foarte aproape de zilele libere aferente sărbătorii zilei de 1 Mai. Adică, mai concret, 1 mai este miercuri – zi liberă, urmează 2 Mai care probabil se va face punte, 3 Mai este Vinerea Mare, sâmbătă și duminică este Paștele, luni este a doua zi de Paște, iar marți, 7 Mai este a treia zi de Paște și este zi liberă conform contractului colectiv de muncă în Educație. Asta înseamnă că sunt șapte zile libere deja grupate prin prisma zilelor libere pe care oricum le avem conform reglementărilor legal. A fost, din ce am văzut în societate, această solicitare ca să suprapunem și vacanța școlară de Paște peste această perioadă și o să mai dăm lunea și marțea de dinainte de 1 Mai. Luăm în considerare aceste solicitări, și probabil într-un timp scurt, săptămâna viitoare vom da un ordin de ministru în așa fel încât vacanța școlară să se suprapună peste Paștele Ortodox. Oricum copiii erau acasă de Paște”, a precizat ministrul Ligia Deca la un post național tv.

Anul școlar 2023-2024 va începe în 11 septembrie 2023 și se va încheia în data de 21 iunie 2024, cu 36 de săptămâni și 5 module de cursuri, ca și acest an școlar, potrivit calendarului aprobat pe 14 februarie în ședința Comisiei de Dialog Social. Urmează ca Ministerul Educației să emită ordinul privind structura anului școlar 2023-2024 și publicarea în Monitorul Oficial.

C.I.

Articolul precedentDocumentaţia pentru tronsonul Miercurea Nirajului-Vânători-Neamţ din Autostrada Unirii a ajuns la APM Neamţ
Articolul următorTitluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 8% disponibile în martie