0:00

Ieşeanul Cătălin Urtoi, membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR), ne dă o veste bună legată de documentaţia pentru emiterea autorizaţiei de mediu pentru secțiunea Miercurea Nirajului-Vânători Neamț.

Documentaţia pentru tronsonul Miercurea Nirajului-Vânători-Neamţ din Autostrada Unirii a ajuns la APM Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Documentaţia completă a ajuns deja la APM Neamţ, în format electronic, cea pe hârtie va ajunge astăzi (3 martie) după-amiază. S-a pus deja anunţul pe site-ul APM Neamţ încă de ieri, va sta acolo 10 zile. Urmează apoi organizarea Comisiei de avizare, aşa-numitul CUT, după care va fi din nou pus pe site pentru 10 zile şi, după aceste 25 de zile, se va putea emite acordul de mediu pentru tronsonul montan Miercurea Nirajului-Vânători Neamţ”, ne-a declarat Cătălin Urtoi.

Documentaţia pentru tronsonul Miercurea Nirajului-Vânători-Neamţ din Autostrada Unirii a ajuns la APM Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru închiderea Studiului de fezabilitate mai este necesar şi raportul BEI Passa, pe care-l va încheia specialistul în tuneluri din Marea Britanie. În aprilie, cel mai devreme, ar fi încheiate toate documentele necesare Studiului de Fezabilitate, după care vor fi şedinţe pe comisii în Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în Ministerul Transporturilor şi interministerială pentru stabilirea indicatorilor tehnico-economici. După emiterea şi aprobarea Hotărârii de Guvern destinată acestei secţiuni montane din Autostrada Unirii, cea mai optimistă estimare pentru termenul de organizare al licitaţiei pentru lucrările la tronsonul montan ar fi luna mai sau iunie. „Dincolo de toate aceste documentaţii tehnice, ţine foarte mult de decizia politică ceea ce se va întâmpla în continuare!”, a conchis Cătălin Urtoi (CNIR).

Angela Croitoru

Articolul precedentNeamț. Peste 61.000 de elevi au participat la exercițiul de alarmare în școli
Articolul următorMinistrul Educației revine și promite vacanță de Paști
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.