Tips & Tricks pentru proprietarii care vor sa inchirieze, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEsti proprietar si ai dori ca un spatiu pe care il detii sa reprezinte o sursa suplimentara de venit?  Vrei sa inchiriezi un apartament, insa iti este frica sa nu ai surprize neplacute? Daca iti doresti sa minimizezi sansele de a lasa casa pe mainile unor chiriasi problematici, sunt cateva aspecte pe care le poti controla – dotarile si amenajarile interioare, calitatea chiriasilor si masurile de precautie pe care ti le poti lua din timp.

Amenajari interioare necesare

Cand urmeaza sa inchiriezi un spatiu pentru persoane fizice, pentru a putea gasi chiriasi seriosi si responsabili, asigura-te ca ai studiat piata, iar oferta ta are un raport corect si echilibrat intre ceea ce oferi si pretul pe care il soliciti. Amenajeaza apartamentul cu dotari calitative si longevive, in mod special la bucatarie si baie. Achizitioneaza produse rezistente in timp, precum o chiuveta pentru bucatarie de la Hornbach. Alege un model care sa se integreze in spatiul disponibil, fara a opta pentru un produs prea mic sau mare, ori unul complex. Incearca sa mentii dotarile si amenajarile minime, astfel incat, daca chiriasii nu vor fi conform asteptarilor, sa faci o reinvestitie mica. Ofera calitate pentru a atrage un public numeros si potrivit criteriilor tale, avand astfel de unde sa alegi persoana sau persoanele potrivite.Tips & Tricks pentru proprietarii care vor sa inchirieze, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nu neglija produsele sanitare, axandu-te pe modele simple dar utile, precum inlocuirea cazii cu un model modern, minimalist, de cabine de dus, care sa aiba dimensiuni medii, potrivite in spatii restranse, oricarei staturi sau conformatii.

Fie ca alegi sa oferi un apartament comandat sau decomandat, pentru a putea avea cat mai multe sanse de a gasi intr-un timp util un chirias ideal, incearca sa oferi o cazare excelenta. Nu face compromisuri in investitii, atata timp cat ele sunt calculate si gandite strategic, facand lista de cumparaturi si alegerile, precum le-ai face pentru tine insuti. Incearca sa te pui in locul unui chirias pentru a stabili care sunt prioritatile si criteriile sale de selectie, incercand sa fii deschis propunerilor sau nevoilor sale, fara a uita ca aceasta relationare este una business.

Masuri de siguranta – Relationarea pe care o ai cu chiriasul/chiriasii

Multe persoane au retineri atunci cand urmeaza sa dea un anunt de inchiriere, datorita situatiilor neplacute, cand o astfel de colaborare nu s-a incheiat conform asteptarilor. Exista foarte multe motive pentru care o persoana, indiferent de varta, sex sau nationalitate, cauta sa inchirieze un apartament.

Este indicat ca inainte de mutarea chiriasului, sa se intocmeasca un contract intre cele doua parti, acesta avand mentionate obligatiunile si drepturile fiecareia. Este recomandat ca actele sa contina toate detaliile discutilor care s-au purtat verbal sau scris prin diversele modalitati de comunicare, astfel incat sa nu existe neclaritati in ceea ce priveste indatoririle avute de fiecare parte. Daca iti doresti sa aflii mai multe despre aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere, intra pe link  si informeaza-te despre punctele cheie ale unui astfel de contract.

Pentru a avea o garantie ca parteneriatul vostru se va desfasura fara probleme, realizeaza contractul cu chiriasul/chiriasii, in cel mai scurt timp posibil. Daca simti ca nu este o persoana foarte responsabila sau nu iti inspira incredere, nu ii inchiria spatiul. De multe ori este recomandat sa iti asculti instictul, asa ca nu face o alegere pe care sa o regreti ulterior. Indiferent de persoana pe care o alegi, fii tu in primul rand, o persoana serioasa si obiectiva, deschisa si intelegatoare, mentinandu-ti ferm statutul de proprietar si impunandu-te daca este cazul.

De asemenea, spune-i inca de la inceput ca il vei vizita ocazional, fie pentru a ridica chiria, fie pentru a mai discuta. Incearca sa nu ii ingradesti libertatea verificandu-l la perioade scurte de timp, insa nu neglija vizionarea periodica a propriului tau imobil.

Luandu-ti toate masurile de precautie necesare, te poti bucura constant, lunar, de un venit suplimentar. Fa alegerile potrivite prin studierea pietei si cunoasterea viitorului chirias, pastrandu-ti standardele, principiile si cerintele, insa fiind suficient de maleabil astfel incat aceasta relatie profesionala sa fie echilibrata si benefica ambelor parti.

Articolul precedentUltimele retușuri pentru redeschiderea Băii Comunale din Piatra Neamț
Articolul următorLumea jucăriilor pe Nichiduta.ro – rolul acestora în viața copiilor