Autoritățile sunt pe ultima sută de metri la capitolul lucrări de reparații la Baia Comunală din Piatra Neamț, care urmează să fie redeschisă publicului larg la începutul lunii septembrie. Reparațiile la pompele de la bazin și lucrările de întreținere a tuturor echipamentelor existente au demarat după ce complexul a intrat în administrarea Primăriei Piatra Neamț.

Deocamdată mai sunt mici retușuri de făcut, iar doritorii vor putea veni să beneficieze de serviciile Băii Comunale în septembrie, când lumea se întoarce din concedii. Prețurile, spunem noi, sunt accesibile tuturor categoriilor de populație, avem și pachete care includ câte 10 sau 20 de ședințe. Lumea va avea acces la bazin, la dușuri, la cele două saune – uscată și umedă – și la hammam. După redeschiderea Băii Comunale, vom proceda la inițierea licitațiilor pentru închirierea spațiilor comerciale existe în complexul Baia Comunală din Piatra Neamț”, a declarat viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

Accesul în Baia Comunală se va taxa cu 15 sau 30 de lei pe zi pentru o persoană, în funcție de timpul petrecut, o oră, respectiv 3 ore. Accesul social pentru o oră la duș sau bazin va fi de 5 lei pentru o persoană, iar persoanele cu dizabilități, elevii, studenții și persoanele cu venituri sub 1.000 de lei vor beneficia de o reducere de 50% la tarifele acces. Închirierea șlapilor sau a prosoapelor de baie va costa între 5 și 10 lei.

Baia Comunală din Piatra Neamț a trecut în administrarea primăriei după ce contractul de concesiune cu o firmă privată care exploata complexul a expirat. (E.C.)