Jucăriile, începând de la cele pentru bebeluși și până la cele educative nu constituie altceva decât un mijloc de distracție pentru cei mici. Este un mod inteligent de a promova intelectualitatea, dar totodată și de a dezvolta abilitățile fizice ale copiilor, sporind creativitatea acestora, spiritul social și dezvoltarea sănătoasă a psihicului.

Istoria jucăriilor este una îndelungată și este inutil a fi menționată. Cert este că sunt necesare și utile, fiind o recomandare pentru creșterea sănătoasă și armonioasă. În prezent, părinții au posibilitatea de a alege între o varietate de jucării, care au desigur scop educațional. În întâmpinarea acestora iese magazinul online Nichiduta.ro, de altfel și un aliat de încredere când vine vorba despre alegeri sigure în materie de jucării și nu numai.

Conștienți de importanța unei dezvoltări optime și sănătoase, părinții găsesc soluții potrivite în lumea jucariilor pe nichiduta.ro. Aici se pot orienta după produse corespunzătoare, în funcție de vârsta copiilor, astfel ca aceștia să beneficieze nu doar de timp de distracție, ci și de educare.

Lumea jucăriilor completează viața copiilor

Se bucură de beneficii nelimitate copiii care primesc jucării alese în funcție de vârstă și care au scop de educare. Produsele de la Nichiduta vizează totodată și dezvoltarea armonioasă de abilități, dobândite de cei care petrec timp alături de jucării educative. Iată care sunt motivele pentru care jucăriile educaționale ar trebui să fie incluse în creșterea celor mici.

  • Contribuie la dezvoltarea simțurilor

Mai ales nou născuții beneficiază de pe urma jucăriilor. Sunt cei care experimentează toate simțurile prima dată de când vin pe lume. Există game variate concepute special pentru aceștia. De obicei sunt cele care scot sunete diverse, care le atrage atenția și le dezvoltă auzul. Totodată sunt o preferință pentru bebeluși modelele viu colorate sau care se prezintă sub diverse forme interesante. Prin acestea, copilașii experimentează lucruri noi, sunt captivați și în timp își dezvoltă personalitatea în funcție de acestea. Învață cum să devină selectivi.

Eficiența jucăriilor este demonstrată și când copii deja încep să conștientizeze și să distingă anumite lucruri. Sunt mulți care visează la ceea ce vor deveni când vor fi adulți, fiind influențați și de jucăriile cu care s-au jucat în copilărie. Totodată cu ajutorul acestora, copiii își dezvoltă pasiuni din cele mai diverse. Iată ce afirmă niște părinți, clienți fideli ai magazinului Nichiduta.ro: ”Bucataria fetitei noastre, achiziționată de la Nichiduta, a fost declansatorul pasiunii pentru arta culinară. Este pasionată de ceea ce se întâmplă în bucătărie și este un ajutor nelipsit la sesiunile de gătit pe care le desfășurăm”.

  • Oferă lecții de viață prin exemple cauză – efect

Există jucării care au fost special gândite pentru a-i învăța pe cei mici despre conceptul cauză – efect. Sunt ideale pentru a-i ajuta pe aceștia să își îmbunătățească puterea de a lua decizii corecte, chiar dacă la vârsta lor ar putea fi neînsemnate. Spre exemplu, construirea unei cladiri cu ajutorul unor cuburi îl poate motiva să ia o decizie înțeleaptă în cele din urmă, mai ales când trece prin încercări repetate pentru a înălța piesele.

  • Ajută la creșterea IQ-ului

Talentele copiilor sunt descoperite încă de la vârste fragede. Cu toate acestea, îmbunătățirea și dezvoltarea lor depinde de exercițiu. Achiziționarea de jucării educative în acest este este o recomandare din partea experților Nichiduta, care propun de altfel produse nenumărate, folositoare în acest sens. Sunt preferate jocurile de lego, dar și altele din aceeași sferă pentru că, cu cât timpul petrecut pentru a le soluționa este mai scurt, cu atât aceștia devin mai capabili să înțeleagă mai bine problemele.

  • Accelerează dezvoltarea emoțională și socială a copiilor

Un alt beneficiu obținut de cei care petrec timpul jucându-se cu articole specifice dedicate vârstei lor este faptul că scopul depășește sfera academică. Prin acestea, cei mici se transformă treptat în adulți capabili și maturi. Jocurile în grup, activitățile care presupun împărțiri, coordonări sau așteptarea rândului sunt toate căi de a îmbunătăți încrederea copiilor, de a trăi experiențe de învățare.

  • Ajută la consolidarea legăturii cu familia

Părinții care desfășoară activități educative cu cei mici, cu ajutorul jocurilor nu fac decât să își consolideze relația cu aceștia. Este o modalitate de a afla mai multe despre direcția în care cel mic se dezvoltă, despre personalitatea acestuia și toate fără a părea prea intruzivi. Iată o modalitate excelentă de a deveni mai apropiați de copii, de a forma o relație bazată pe încredere cu aceștia.

Desigur că beneficiile jocurilor asupra celor mici sunt mult mai multe. În funcție de preferințe, nevoi după vârstă și buget, cei interesați pot comanda jucăriilor potrivite la prețuri echitabile de pe nichiduta.ro.

Articolul precedentTips & Tricks pentru proprietarii care vor sa inchirieze
Articolul următorL4 Absenţă notabilă în noul sezon: Voinţa Ion Creangă