0:00

Palatul Culturii din Iaşi a găzduit, pe 28 aprilie, Gala Destinația Anului 2023 având ca partener principal Primăria Municipiului Iași. Singura nominalizare din judeţul Neamţ, la secţiunea „Comori naturale” a fost Ţinutul Zimbrului de la Vânători Neamt, care a obţinut locul III.

„Cu sprijinul și încrederea voastră, suntem una din destinațiile anului! Mulțumim!  Am primit placheta la Gala Destinaţia Anului ce a avut loc la Iași, unde ne-am întâlnit cu reprezentanți ai locurilor, destinațiilor, inițiativelor care oferă experiențe turistice în România. Și care confirmă că se poate face turism de calitate și la noi. Iar, destinaţiile de ecoturism sunt locuri de vizitat în orice moment al anului. Dovadă este faptul că 4 din cele 7 destinaţii de ecoturism din rețeaua Descoperă Eco-România au urcat pe podium. Dar toate ar fi meritat să fie acolo, pentru câte se fac la nivel local pentru o dezvoltare sustenabilă”, spun reprezentanţii Ţinutulului Zimbrului pe contul oficial de socializare.

Ţinutul Zimbrului clasat pe locul III la Destinaţia Anului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDepartajarea s-a realizat pe baza a trei criterii: voturi ale publicului, voturi ale juriului și dorință de vizitare exprimată de respondenții Cercetării Destinații Vizionare. „300,000 de voturi ale românilor pe platforma destinatiaanului.ro, un juriu format din 100 de experți, dar și un amplu studiu sociologic au stabilit clasamentul acestui an în nouă categorii”, precizează organizatorii.

Destinația Anului este o competiție prezentată de PrimaTV, organizată în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism, Institutul Orașelor Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociatiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București, Asociația Gastro Local și Asociația de Ecoturism din România (AER).

Angela Croitoru

Articolul precedentA prădat femeia de care ar fi trebuit să aibă grijă
Articolul următorFOTO. Elevi nemțeni premiați de Ziua Internațională a securității și sănătății în muncă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.