FOTO. Elevi nemțeni premiați de Ziua Internațională a securității și sănătății în muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPremierea elevilor și profesorilor participanți la concursul național „Știu și aplic. Securitatea și sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile școlii!” a avut loc la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț. Reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț și ai Inspectoratului Școlar Neamț au oficiat festivitatea.

FOTO. Elevi nemțeni premiați de Ziua Internațională a securității și sănătății în muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiManifestarea a fost dedicată zilei de 28 aprilie, când se marchează Ziua Internațională a securității și sănătății în muncă. Concursul tradițional, inițiat de Ioan Popescu, șeful ITM Neamț, a avut faza județeană în perioada 25-28 martie. Anterior, la colegiul „Ștefan cel Mare” a avut loc o sesiune de informare pe teme de siguranță în muncă a elevilor și profesorilor participanți la concursul național „Știu și aplic”.

FOTO. Elevi nemțeni premiați de Ziua Internațională a securității și sănătății în muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActivităţile au continuat în data de 28 aprilie cu o prezentare a semnificaţiei zilei marcate la nivel internațional şi a temei din acest an, susţinută de inspectorul şef Ioan Popescu în cadrul mesei rotunde organizate la sediul inspectoratului şi cu prezentarea de către inspectorii de muncă a unor comunicări specifice activităţii de securitate şi sănătate în muncă. „Întâlnirea s-a încheiat nu înainte de a se transmite pentru victimele accidentelor de muncă, în primul rând, un mesaj de solidaritate faţă de cei afectaţi şi familiile lor, dar şi un mesaj de unitate şi de acţiune conjugată a tuturor celor implicaţi: instituţii ale administraţiei publice, întreprinderi şi reprezentanţi ai salariaţilor, pentru reducerea accidentelor de muncă şi a efectelor acestora, conştienţi fiind că eradicarea acestora nu se va putea realiza niciodată, dar şi prin păstrarea unui moment de reculegere”, a mai precizat șeful ITM Neamț.

Tema zilei de 28 aprilie 2023 a fost „Un mediu de lucru sigur și sănătos”. Această zi este marrcată și de mişcarea sindicală din lume, care onorează memoria victimelor accidentelor şi bolilor profesionale prin organizarea de acţiuni şi campanii în întreaga lume.

C.I.

Articolul precedentŢinutul Zimbrului clasat pe locul III la Destinaţia Anului
Articolul următorEugen Țapu-Nazare (PNL): Vot favorabil în comisii pentru Propunerea privind voucherele de vacanță acordate salariaților din sectorul privat