0:00

Patru tineri, doi din Iaşi şi doi din Neamţ, au fost prinşi de poliţişti, după ce au tăiat şi sustras arbori. Acţiunile oamenilor legii au avut loc în comuna Stăniţa şi satul Totoieşti (comuna Tupilaţi).

Prima captură a aparţinut polițiștilor Postului Stăniţa care, miercuri seara, 16 august, „au depistat doi tineri de 25 și 26 de ani, din Dagâța, județul Iași, imediat după ce au tăiat și sustras 6 arbori din speciile stejar şi paltin din pădurea Ocolului Silvic Roman, amplasată pe raza comunei Stăniţa”. Materialul lemnos a fost ridicat de polițiști, în vederea confiscării, și a fost predat în custodia reprezentatului unității silvice.

Tineri prinşi la furat de arbori în Stăniţa şi Totoieşti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJoi după amiază, 17 august, polițiști Secţiei Rurale Ştefan cel Mare au prins, în flagrant, doi bărbați bănuiți de sustragerea de material lemnos. Cei doi tineri, de 16 și 23 de ani, din Bârgăuani, au fost depistați, după ce au tăiat și sustras 15 arbori de esenţă foioase, specia fag, în stare verde, nemarcaţi de către organele silvice, din pădurea din pădurea satului Totoieşti. Materialul lemnos a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Gârcina până la soluţionarea cauzei.

„În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăierea fără drept de arbori şi furtul de material lemnos”, precizează Poliţia Neamţ. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDirectori cu detașare pentru școlile din Neamț – Posturile vacante și programarea Inspectoratului Școlar
Articolul următorUn nou concept marca UE în România: suspendarea înmatriculării
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.