Site-ul Inspectoratului Școlar Neamț a publicat lista cu cadrele didactice care au depus opțiuni în vederea numirii prin detașare într-o funcție de director sau director adjunct. 23 de cadre didactice se vor prezenta la interviul ce va avea loc în data de 21 august, unde vor trebui să prezinte un plan operațional pentru anul 2017-2018 al unității de învățământ pentru care și-au exprimat opțiunea. Doar 9 candidați vizează posturi de directori, concurență fiind doar în cazul Școlii Gimnaziale din Boghicea, unde s-au înscris atât Mihai Eugen, cât și Gheorghiță Magdalena, și la Liceul de Arte ”Victor Brauner” Piatra Neamț, unde postul de director este vizat de Cîmpeanu Alina Andreea și Mihăiță Albu.

Pentru posturi de director adjunct, s-au înscris în cursă în total 14 persoane, cea mai mare concurență fiind la Liceul Tehnologic Nisiporești, unde sunt 3 candidați. Concurență mai întâlnim pe acest post doar la Școala Gimnazială nr. 1 Bicaz, Școala Gimnazială ”Iustin Pârvu” din Poiana Teiului și Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” din Roman.

Au fost și 3 candidați care nu au fost programați la interviu: Bogdan Constantin (Liceul Teologic Ortodox ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”) și Cristina Grigore (Seminarul Teologic Ortodox ”Veniamin Costachi”) nu sunt membri în Corpul Naționali de Experți în Management Educațional, în timp ce Gheorghiță Magdalena (Liceul Teologic Romano-Catolic ”Sfântul Francisc de Assisi”) nu are aviz din partea cultului.

Din lista de 19 posturi, publicată de ISJ Neamț la începutul lunii august, care nu fuseseră ocupate în urma consursului din luna iulie, 3 în continuare nu au candidați. Este vorba despre postul de director adjunct la liceul ”Mihail Sadoveanu” din comuna Borca și Seminarul Teologic Ortodox ”Veniamin Costachi”, precum și postul de director de la Liceul Teologic Ortodox ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Lista posturilor vacante o găsiți aici.

Programarea Inspectoratului Școlar pentru cei care vor să fie directori numiți, iar nu desemnați prin concurs, o găsiți aici. (V.B.)