pietricica turism

Guvernul României a aprobat, vineri, 18 august, prin ordonanță, modificări ale legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice. “Se introduce conceptul de suspendare a înmatriculării, ce vizează strict o operațiune administrativă, care constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulație și a utiliza un vehicul pe drumul public și nu vizează anularea înmatriculării”, se precizează într-un comunicat de presă.

Operațiunea administrativă de suspendare a înmatriculării vehiculului nu exonerează proprietarul acestuia de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului local. Suspendarea înmatriculării se produce în următoarele situaţii:

  • noul proprietar (cumpărător) nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului;
  • expirarea / anularea inspecției tehnice periodice a vehiculului.

Alte modificări prevăzute de ordonanță – AICI.

Actul normativ transpune în legislaţia naţională unele prevederi din Directiva 2014/46/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 de modificare a Directivei 1999/37/CE a Consiliului privind documentele de înmatriculare pentru vehicule. (ZCH NEWS)