Doi tineri, cu vârste de 17 și 18 ani, au fost răniți, în ziua de 22 februarie, în pădurea din satul Stânca, Pipirig, în timp ce ajutau un localnic să scoată lemn. Cetățeanul respectiv, care are 33 de ani, a obținut aprobarea Ocolului Silvic pentru a extrage din pădure niște lemne de foc și i-a luat pe cei doi tineri să-l ajute să încerce lemnul într-o autoutilitară.

”În timp ce se efectuau activități de extragere a materialului lemnos din zona accidentată, un arbore – care era arcuit, s-a desprins și i-a lovit pe cei doi tineri în zona capului”, a declarat agentul Georgiana Moșu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Neamț.

Tânărul de 18 ani a fost transportat, cu ambulanța, la spitalul din Târgu Neamț, de unde a fost transferat la Piatra-Neamț .și apoi la Spitalul Nicolae Oblu din Iași. El a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral cu pierderea conștienței. Al doilea tânăr  a suferit tot un traumatism cranio-cerebral cu pierderea conștienței, iar după ce și-a revenit în simțiri, a fost diagnosticat și cu amnezie.

Polițiștii au făcut investigații la fața locului, după care au deschis dosarele penale aferente. Bărbatul de 33 de ani, care i-a luat pe cei doi tineri să-l ajute, este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Victime colaterale: pădurarul, care are 38 de ani, este cercetat, împreună cu inginerul silvic, pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, în sensul că au permis accesul unor persoane lipsite de minimă experiență, în punctul de lucru.

C.M.

Articolul precedentDe la 1 martie, Cinema Dacia se va numi “Cinema, mon amour”
Articolul următorDobreni, prima comună cu cadastru integral prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.