0:00

Cinematograful „Dacia” din Piatra Neamţ se va numi, de la 1 martie, „Cinema, mon amour”, anunţă reprezentanţii instituţiei. Decizia a fost luată pe 22 februarie, de către Ioan Hagy, administratorul special al RADEF România Film.

De la 1 martie, Cinema Dacia se va numi „Cinema, mon amour”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Au trecut 7 ani de când vechiul si frigurosul cinematograf «Dacia» s-a transformat din ruină în reper European. Parte a campaniei «Salvaţi marele ecran», filmul documentar «CINEMA, MON AMOUR» descrie eforturile extraordinare făcute pentru a menţine deschise cinematografele vechi din România. Au fost alături de noi simpatizanți, sponsori şi iubitori ai acestui cinematograf, un fenomen prin care adolescenții si tinerii din Piatra Neamț s-au regăsit si au lucrat efectiv la schimbarea şi îmbunătățirea condițiilor din cinematograf. După succesul documentarului despre cinematografele din România şi după impactul la nivel mondial al acestui documentar a fost generat un curent cu numele «CINEMA, MON AMOUR» – și așa se va numi si cinematograful din Piatra Neamţ”, mai precizează sursa citată.

De la 1 martie, Cinema Dacia se va numi „Cinema, mon amour”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProgramul zilei de 1 martie este dedicat filmelor româneşti premiate, la care intrarea este liberă: 16:00 – „Planeta Petrila”; Ora 17:30 – „Un pas în urma serafimilor” şi 20:00 – „Cinema, Mon Amour”, urmat de o proiecţie de imagini care nu sunt cuprinse în film. Invitati speciali vor fi realizatorii filmelor ce vor rula, plus alţi invitaţi surpriză. La sfârşitul evenimentului, va avea loc un cocktail în foaierul cinematografului.

De la 1 martie, Cinema Dacia se va numi „Cinema, mon amour”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDocumentarul „Cinema, Mon Amour” a fost nominalizat la următoarele festivaluri: TIFF 2016, Gopo Awards România 2016, Jihlava International Documentary Film Festival 2016 şi Sarajevo Film Fest 2015. A cucerit următoarele premii: 2015 Sarajevo Film Fest – Premiul Docu Rough Cut Boutique, Premiul Cat&Docs Award şi Premiul Croatian Radio Television HRT; 2016 Gopo Awards România – cel mai bun documentar; 2016 Docuart – premiul pentru montaj; 2016 Trieste film – CINEMA WARRIOR 2016 cultural resistance award VICTOR PURICE.

De la 1 martie, Cinema Dacia se va numi „Cinema, mon amour”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Vă invităm în ziua de 1 martie 2019 la cea de-a doua parte a povestii «CINEMA, MON AMOUR», în care vă prezentăm echipa de inimoşi : Victor Purice – manager, fost operator și cinefil împătimit și cele trei ajutoare ale sale, Gică, Cornelia și Lorena, dar si ajutoarele noi care s-au alăturat acestei echipe: Lăcrămioara, Ionuţ şi Romeo”, menţionează organizatorii. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentDouă autocare ard pe strada Fermelor. Galerie foto
Articolul următorTineri accidentați în pădure, inginerul silvic și pădurarul – cercetați penal
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.