vaslui albita contrabanda chryslerPoliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali de la Albița au descoperit, joi, 21 iulie, 2.400 de țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse în portiera din spate a unui autoturism de lux, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

“În jurul orei 10:00, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, cetățeanul român Ștefan H., în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Chrysler Grand Voyager, înmatriculat în Bulgaria. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră a descoperit ascunse în portiera spate stânga a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 2.400 țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova”, a declarat inspector principal Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor, în valoare de 540 lei, și sancționarea contravențională a lui Ștefan H. cu amendă în valoare de 5.000 lei. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)